Košarka
SPORTOVI
Košarka
Aco otkrio detalje

U igri još četiri slobodna mjesta: Hrvatski košarkaši odlaze u Kinu

Dva mjeseca napornog rada su pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Svetom Martinu na Muri okupila se hrvatska košarkaška reprezentacija koja putuje na turnir u Kinu.

Pred igračima koje je pozvao Aleksandar Petrović je nastup na Kupu Borislava Stankovića od 19. do 23. srpnja.

Utakmice s Njemačkom, Kinom i Egiptom poslužit će kao svojevrsno nadmetanje među samim igračima jer četvorica igrača iz ovog kadra dobit će priliku nastaviti s pripremama s jedanaestoricom koja će 27. srpnja krenuti s napornim radom za Eurobasket.

"Sve svoje dileme sam raščistio. Ne bih ovu reprezentaciju nazvao B reprezentacijom iz dva razloga: ova reprezentacija će dati četiri igrača koji će se 27. srpnja priključiti ostaloj jedanaestorici, koji će isto tako početi s pripremama ovdje u Sv. Martinu. Za sve njih je iznimno bitna ova kineska turneja sa četiri utakmice. Isto tako, bitan je svaki trening", istaknuo je izbornik Petrović na press konferenciji, dodavši:

"Sve pozicije u igri"

"Ono što sam između redaka dobio jest podatak da je većina njih ozbiljno shvatila ove pripreme jer je puno njih ozbiljno treniralo. Kada govorimo o ta četiri imena to ćemo prepustiti i treninzima i utakmicama. Također mogu reći samo kako ću tražiti playmakera, igrače na pozicijama dva, tri i jednog unutarnjeg igrača tako da će praktički sve pozicije biti u igri."

Osim kao filter za nastavak priprema, turnir u Kini dobro će doći, naglasio je Petrović, i da se igrači nametnu za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Ipak, prije toga na redu je Eurobasket koji se od 31. kolovoza do 17. rujna igra u četiri europske države. Hrvatska je smještena u skupinu C koja će se igrati u Rumunjskoj, u gradu Cluj-Napoca, a protivnici Bogdanoviću, Šariću i društvu bit će Mađarska, Rumunjska, Crna Gora, Španjolska i Češka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider