Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ludo otvaranje NBA lige

VIDEO Trica Parkera za pobjedu prvaka i horor debi nove zvijezde Lakerse

Trima utakmicama počela je nova sezona NBA lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni prvaci San Antonio Spursi u derbiju Teksasa na domaćem parketu svladali su Dallas Maverickse sa 101:100.

Nakon što je Dirk Nowitzki donio dva poena viška Dallasu u nekoliko sekundi prije kraja ukazao se Tony Parker koji je stavio tricu za pobjedu Spursa.

S 23 koša, tri skoka i tri asistencije Parker je bio prvo ime Spursa u kojima su dvoznamenkasti bili i Manu Ginobili (20 koševa, šest asistencija), Bellinelli je stavio 15, Duncan 14, a Green 13 poena.

Najbolji igrač utakmice bio je Dallasov Monta Ellis s 26 koševa, šest asistencija i četiri skoka. Nowitzki je dodao 18 poena.

Težak poraz, ali i težak udarac na domaćem parketu doživjeli su Los Angeles Lakersi. Julius Randle, 14. pick drafta slomio je nogu u svojoj debitanskoj utakmici u NBA ligi.

Houston je slavio 108:90 na krilima Jamesa Hardena (32 koša i šest asistencija). Kobe Bryant je predvodio Lakerse s 19 poena, Boozer mu se priključio sa 17, ali bilo je to nedovoljno za raspoložene Rocketse.

Niti u New Orleansu nije bilo puno neizvjesnosti. Domaći Pelicansi su svladali Orlando 101:84, a prvo ime bio je Anthony Davis s 26 koševa i 17 skokova. Impresivni double-double ostvario je i crnogorski centar Nikola Vučević (15 koševa i 23 skoka).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider