Košarka
SPORTOVI
Košarka
Igrao 56 sekundi

Trener Vogel onemogućio Rudeža u rušenju zanimljivog rekorda

Hrvatski košarkaški reprezentativac Damjan Rudež bio je noćas u dobroj prilici da obori neslavni rekord u NBA ligi, ali ga je u tome spriječio njegov trener Frank Vogel...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Indiana je gostovala kod Los Angeles Clippersa, bila je poražena 102-100, a Rudež je na parketu proveo svega 56 sekundi. No u tom je dobivenom vremenu uspio sakupiti čak tri prekršaja, što je bolje 'prolazno vrijeme' od onog kojeg je imao Bubba Wells, čovjek koji je zaradio najbrže isključenje (šest prekršaja) u povijesti NBA lige.

Zadatak Wellsa u utakmici Dallasa protiv Chicaga 1997. godine bio je da faulira Dennisa Rodmana svaki put kada ovaj primi loptu. Plan je bio da se najlošijeg izvođača slobodnih bacanja šalje na liniju, međutim Rodman je pogodio 9-12, a Bullsi su u konačnici slavili 111-105.

Wells je isključenje zaradio u svega dvije minute i 43 sekundi.

Rudež je, za razliku od Wellsa, svoja tri prekršaja napravio u trenutku kada je Clippersova obrana hvatala skok u obrani krajem druge četvrtine. Da ga je Vogel ostavio na parketu i da je Rudež nastavio 'u svom ritmu', suci bi ga isključili za manje od dvije minute što bi bio novi neslavni rekord u NBA ligi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider