Košarka
SPORTOVI
Košarka
Carter srušio Spurse

To je NBA play-off: Pet koševa u zadnje dvije sekunde!

Veteran Vince Carter pogodio je sa zvukom sirene tešku tricu iz kuta kojom je Dallas Mavericks poveo s 2:1 u seriji protiv najbolje momčadi regularnog dijela sezone NBA lige – San Antonio Spursa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manu Ginobili položio je loptu 1.7 sekundi prije kraja utakmice za vodstvo San Antonia 108:106, te se činilo da će aktualni viceprvaci vratiti izgubljenu prednost domaćeg terena. No drugačijih je planova imao Dallas, prije svega Vince Carter.

Jose Calderon izveo je loptu sa strane, bacio ju je u kut prema Carteru, koji je najprije fintirao Ginobilija, a potom se iz druge digao i pogodio tricu za pobjedu 109:108! Suci su naknadno pregledali snimku da budu sigurni da je Carter ispustio loptu prije nego što je iscurilo vrijeme, a nakon što su potvrdili da je sve bilo prema pravilima uslijedilo je novo veliko veselje. Bila je to prva trica Cartera na utakmici, nakon što je prethodno promašio dvije.

San Antonio je malo manje od tri minute prije kraja utakmice imao prednost 100:95, no Monta Ellis je držao svoju momčad u priključku do samog kraja utakmice. Sjajni je šuter ubacio 29 poena, dok je Nijemac Dirk Nowitzki susret okončao s 18 koševa. Tim Duncan je s druge pak strane ubacio 22 poena, dok je Tony Parker pridodao 19 uz šest asistencija.

Recimo i da je San Antonio sredinom prvog poluvremena vodio i devet koševa razlike, ali je Dallas do kraja druge četvrtine uspio dostići i prestići Spurse, te povesti 59:54. Spursi su se malo po malo vraćali, poveli u završnici, ali je nadahnuta publika u Dallasu nosila Maverickse do novog preokreta i velike pobjede. Četvrta utakmica igra se u ponedjeljak, ponovno u Dallasu.

Oklahoma City Thunder izjednačio je seriju protiv Memphis Grizzliesa nakon još jednog produžetka. Junak pobjede 92:89 nije bio ni Kevin Durant, ni Russell Westbrook već džoker s klupe Reggie Jackson. On je upisao 32 poena, više nego što su kombinirano upisali Durant i Westbrook, koji su ubacili po 15 koševa! Durant je za to potrošio 21 loptu, a Westbrook čak i tri više.

Thunder je tijekom utakmice imao i 14 poena razlike, no Memphis se u završnici vratio i poveo s pet razlike svega 80 sekundi prije kraja. No Jackson ja potom pogodio tešku tricu preko ruke, a onda i floater za izjednačenje na 80:80 i odlazak u produžetak. Mladi playmaker je u produžetku ubacio šest poena s crte slobodnog bacanja, kojima je okrunio svoj najbolji nastup u doigravanju NBA lige. Serija ponovno seli u Oklahomu, gdje će se u utorak igrati peta utakmica.

Aktualni prvak NBA lige Miami Heat nije imao apsolutno nikakvih problema u utakmici protiv Charlotte Bobcatsa, te je pobjedom 98:85 poveo s 3:0 u seriji. LeBron James predvodio je Heat do pobjede s 30 poena i 10 skokova, dok je njegov dobar prijatelj Dwyane Wade pridodao 17. Kod Bobcatsa, koji i dalje traže svoju prvu pobjedu u doigravanju u klupskoj povijesti, je najefikasniji bio ozlijeđeni Al Jefferson, koji je sudjelovao s 20 koševa.

Charlotte je vodio veći dio prvog poluvremena, no nakon što je Mario Chalmers zabio tricu za vodstvo Miamija 42:40 povratka za domaćina više nije bilo. Heat će u ponedjeljak imati priliku pomesti Bobcatse, koji već 19 uzastopnih utakmica ne znaju za pobjedu protiv Miamija.

NBA liga, doigravanje:

Istočna konferencija

Atlanta – Indiana 88:91 (Millsap 29k, 7s, 2a / George 24k, 10s, 5a, West 18k, 5s)

Serija je izjednačena 2:2

Charlote – Miami 85:98

Miami vodi u seriji 3:0

Zapadna konferencija

Dallas – San Antonio 109:108 (Ellis 29k, 3a, Nowitzki 18k, 7s / Duncan 22k, 5s)

Dallas vodi u seriji s 2:1

Memphis – Oklahoma City 89:92 (Gasol 23k, 11s, 4a / Jackson 32k, 9s, Durant 15k, 13s, 4a), produžetak

Serija je izjednačena 2:2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider