Košarka
SPORTOVI
Košarka
Manu ipak ne igra

Svjetsko prvenstvo u košarci ostalo bez dvije velike zvijezde

Krilni centar Los Angeles Clippersa Blake Griffin otkazao je nastup na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Španjolskoj zbog ozljede, a ne kako bi se čim bolje odmorio uoči nadolazeće NBA sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ESPN izvještava kako su liječnici Clippersa savjetovali Blakeu Griffinu određeni period bez natjecateljske košarke budući su mu u leđima otkrili malu frakturu u predjelu leđa. Nije riječ o težoj ozljedi i nekoj koja bi ugrozila njegovu minutažu u sljedećoj NBA sezoni, ali natjecateljska košarka u ovom bi trenutku definitivno mogla dovesti do pogoršanja postojećeg stanja.

Pored Griffina, još ranije je nastup na SP-u otkazao i krilni centar Minnesota Timberwolvesa Kevin Love zbog svoje trenutne situacije i potrage za novim klubom koji ima šampionske ambicije.

Čini se i da sjajni argentinski košarkaš Manu Ginobili (37) ipak neće zaigrati za argentinsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu i to na zahtjev San Antonio Spursa.

San Antonio Express piše kako su Ginobiliju Spursi jasno poručili da ne putuje u Španjolsku, nego da liječi svoju ozljedu kako bi bio posve zdrav za početak nove NBA sezone.

Podsjećamo, Ginobili ima problema sa stres-frakturom desne noge, a ozljeda je to koju je zadobio u samoj završnici prošle NBA sezone u kojoj su Spursi osvojili naslov prvaka. Sam Ginobili imao je veliku želju pomoći svojim suigračima i po četvrti put u karijeri zaigrati na svjetskoj smotri, ali direktiva iz San Antonija i briga za vlastito zdravlje u konačnici su prevagnuli u korist neigranja.

Na SP-u koje započinje 30. kolovoza i traje do 14. rujna Argentina je smještena u skupinu B, zajedno uz Hrvatsku, Grčku, Portoriko, Senegal i Filipine. Protiv Argentine Hrvatska igra u 2. kolu 31. kolovoza.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider