Košarka
SPORTOVI
Košarka
Novi rekordi Warriorsa

VIDEO Čovjek je nemoguć: Pogledajte što je Curry napravio velikom Durantu

Golden State Warriorsi su sinoć izjednačili rekord kojeg su postavili Jordanovi Chicago Bullsi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golden State Warriorsi su sinoć s 121-106 slavili protiv Oklahoma City Thundera. Stephen Curry je zabio 33 koša, od čega je pet trica iz 15 pokušaja, što mu je uspjelo pet dana nakon što je izjednačio NBA rekord sa 12 trica. Bullsi su pobijedili u 44 uzastopne utakmice na domaćem terenu u razdoblju od 30. ožujka 1995. do 4. travnja 1996. Iste su sezone postavili rekord s ukupno 72 pobjede, što je sljedeći cilj za Warriorse. Zadnji poraz Golden Statea u Oracle Areni dogodio se 27. siječnja 2015. (113-111 nakon produžetka od Chicaga) i u slučaju da pobijedi u ponedjeljak Orlando, Golden State će držati rekorda s najviše pobjeda na domaćem terenu.

U glavnoj ulozi bio je već spomenuti Curry, koji je na samom početku utakmice 'izvozao' Kevina Duranta i zabio preko jednog od najboljih blokera lige Sergea Ibake. On to ove sezone radi svima, ali Durant nije bilo tko.

Kod Thundera, kojem je ovo treći poraz od Warriorsa u tri utakmice, najbolji je bio Kevin Durant s 32 poena, Russell Westbrook je ubacio 22, a Serge Ibaka 20. Klay Thompson je dodao 21 koš za Warriorse.

Warriorsi su gubili 80-71 na polovici treće četvrtine, a onda su smanjili razliku na jedan koš i poveli na početku zadnje četvrtine. S četiri igrača iz prve petorke na klupi, Golden State je zabio prvih sedam koševa na početku zadnje četvrtine među kojima je bila trica Mareesea Speightsa za vodstvo od šest koševa.

Momčad Stevea Kerra došla je i do podviga u kojem je postavljen novi rekord po broju pobjeda u prvih 60 utakmica u svim američkim sportovima. Rekord u MLB-u drže New York Giantsi, koji su davne 1912. godine upisali 49 pobjeda, dok u NHL-u taj rekord Red Wingsi iz sezone 1995-96 (45 pobjeda). Ni jedna od te dvije momčadi spomenute sezone nije osvojila naslov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider