Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ovo se rijetko viđa

Svaku večer radi čuda na parketu, ali za ovo mu je trebalo 68 utakmica

Jedan je od najboljih košarkaša današnjice čiji potezi oduzimaju dah, ali na ovu su atrakciju navijači čekali čak 68 utakmica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stephen Curry je jedan od najboljih košarkaša današnjice koji pritom igra i vrlo atraktivno. Nevjerojatni driblinzi, trice iz svih pozicija i nemoguća polaganja preko puno viših i jačih igrača su najčešće atrakcije kojima Curry gotovo svake večeri počasti košarkaške sladokusce.

Međutim, potez koji se u košarci smatra najatraktivnijim se od njega jako rijetko viđa. Riječ je o zakucavanju, a Curry je na sinoćnjoj utakmici protiv Oklahoma City Thundera izveo tek prvo u sezoni! Za to mu je trebalo 68 utakmica ili točnije 2.255 minuta na parketu.

Nakon 269 trica, 301 ubačaja za dva poena i 287 pogođenih slobodnih bacanja, Curry je u svojih dosadašnjih 1698 koševa ugradio i prvo zakucavanje. Iako nikad nije poznat kao veliki zakucavač, bilo bi zaista iznenađujuće da je zaključio sezonu bez ijednog zakucavanja.

Ovim je potezom dodatno začinio ionako vrlo zanimljivu NBA večer u kojoj nije nedostajalo uzbuđenja i scena koje se rijetko viđaju. Na istoj utakmici se Curry gotovo potukao, James Harden je fantastičnom akcijom slomio Denver, a Bojana Bogdanovića je na utakmici protiv Celticsa sudac srušio i oduzeo mu priliku za čistu tricu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider