Košarka
SPORTOVI
Košarka
slavlje makedonaca

VIDEO Srbija košem u zadnjoj sekundi pobijedila domaćina Njemačku

U najzanimljivoj utakmici poslijepodnevnog programa drugog dana EuroBasketa, Srbija je košem Nemanje Bjelice svladala Njemačku u Berlinu sa 68-66.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nemanja Bjelica je s 12 koševa bio jedini dvoznamenkasti strijelac srpske reprezentacije koja je prvog dana svladala Španjolsku i zasjela na vrh skupine. Nowitzki i Pleiss postigli su po 15 koševa, Schaffartzik i Schroeder po 11, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu u utakmici čvrstih obrana.

Bjelica je bio i heroj jer je pogodio za pobjedu u zadnjoj sekundi utakmice.

Reprezentacija Makedonije svladala je Nizozemsku te tako potpuno zaoštrila konkurenciju za mjesta koja će voditi u drugi krug. Nizozemci nisu uspjeli napraviti još jedno iznenađenje, kao što su ga kreirali prvog dana pobjedom nad Gruzijom. Makedonci su potpuno kontrolirali utakmicu i pobjedom 78-71, koja je mogla biti i uvjerljivija, razveselili dvije tisuće svojih navijača.

Vlado Ilievski je postigao 14 koševa, Trajkovski i Kostoski po 13, a Vojdan Stojanoski 11. O kvaliteti igre Makedonaca najbolje svjedoči podatak o 20 asistencija. Nizozemce je s 19 koševa predvodio Nicolas De Jong.

Eurobasket 2015

U skupini A u Montepllieru Rusija je doživjela drugi poraz. Od Rusa je u 2. kolu s 82-79 bolja bila Poljska. Waczynski je s 23 koša bio nerješiva enigma za rusku obranu, Marcin Gortat je dodao 18 poena. Zubkov je predvodio poražene s 21 košem. Rusi će prolaz u drugi krug morati tražiti protiv Finske i BiH.

Drugim uvjerljivim porazom u skupini D reprezentacija Estonije istaknula je kandidaturu za osvajanje posljednjeg mjesta. Nakon Češke (57-80), reprezentaciju koja je umalo pobijedila Hrvatsku na pripremnom turniru u Zagrebu uvjerljivo je svladala i Belgija (84-55). Lojeski sa 16 koševa i Van Rossom s 14 poena predvodili su pobjednike, dok je kod Estonaca jedni s dvoznamenkastim učinkom bio Vene (12 poena).

SKUPINA A
Poljska - Rusija 82-79

SKUPINA B
Njemačka - Srbija 66-68

SKUPINA C
Makedonija - Nizozemska 78-71

SKUPINA D
Belgija - Estonija 84-55

 

Eurobasket 2015

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider