Košarka
SPORTOVI
Košarka
Krstić najbolji

Srbi u završnici slomili Belgiju i stigli na prag četvrtfinala

Košarkaši Srbije upisali su premijernu pobjedu u novoj skupini E Eurobasketa u Sloveniji. Pobijedila je Srbija sa 76:69 Belgiju i sada momčad Dušana Ivkovića ima omjer 3:0, a Belgija 0:3.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tek se tijekom posljednje četvrtine Srbija nešto osjetnije odvojila od suparnika i činilo se kako će Krstić i društvo odvesti utakmicu na deset poena i više. No, Belgija je imala još snage za priključenje i tko zna kako bi završio ogled da u posljednje dvije minute Srbi nisu zabili prilično ključne dvije trice (Marković i Bogdanović).

>> Ludi Eurobasket se nastavlja: Latvijci utrpali 15 trica! 

U završnici je tako Belgija ostala bez velikog iznenađenja, a s obzirom na omjer 0-3 šanse za četvrtfinale su joj se rapidno smanjile. Inače, sve su četvrtine bile prilično izjednačene, pa se najveći rezultatski razdor dogodio u posljednjih deset minuta koje su Srbi dobili s plus 4 (22-18).

Nenad Krstić je sa 17 poena i pet asistencija bio najbolji srpski košarkaš u ovom slavlju. Stefan Marković je dodao 15 poena uz po tri skoka i asistencije. Na drugoj je strani Wen Mukubu bio najbolji sa 16 poena, šest skokova i tri dodavanja.

Eurobasket, skupina E, 1. kolo:

Srbija - Belgija 76:69

Latvija - Ukrajina 85:51

Francuska - Litva (kasnije)

Redoslijed: 1. Srbija 3-0, 2. Francuska 2-0 (-1), 3. Litva 1-1 (-1), 4. Latvija 1-2, 5. Ukrajina 1-2, 6. Belgija 0-3.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider