Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nakon 12 godina

Spahija se vratio u Cibonu: 'I Šarić je bio jedan od razloga povratka'

Neven Spahija se nakon 12 godina vratio u Cibonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnjoj press konferenciji predstavljen je kao novi trener aktualnog prvaka Hrvatske.

Unatoč osvajanju dvostruke krune, čelnici Cibone procijenili su da klubu treba iskusnije trenersko ime na klupi te nisu odlučili produžiti suradnju s Danijelom Lutzom.

Spahija je potpisao četverogodišnji ugovor, pri čemu je kazao: "Ne može se dogoditi da Cibona u regiji ima status ovakav kao što sad ima, niti je normalno da ima 0/22 u Euroligi. Minimalni cilj koji sam si zadao jest borba za Final Four ABA lige i povratak u Euroligu. Naravno, radit ćemo i na razvoju mladih igrača", naglasio je 50-godišnji Šibenčanin koji će pod Tornjem trenirati svog sugrađanina, Darija Šarića.

"Ne mogu reći da je to bilo presudno, ali svakako je važnu ulogu u cijeloj priči igrala i činjenica da je on u Ciboni."

Predsjednik Cibone Ivica Lovrić istaknuo je, pak, da klub neće imati puno veći proračun nego u protekle dvije sezone, te da se nadaju pozivnici za nastup u Eurokupu:

"Gotovo svaki dan se čujemo s vodstvom Eurolige, mislim da ćemo dobiti pozivnicu", rekao je Lovrić, na kojeg se nadovezao i Spahija:

"To bi bilo odlično, jer igrati samo ABA ligu bi umnogome otežalo moje planove."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider