Košarka
SPORTOVI
Košarka
Od prve minute vladali parketom

SP U19: Šarić i društvo deklasirali Argentinu

Mladi hrvatski košarkaši uvjerljivom su pobjedom krenuli u drugi krug natjecanja na Svjetskom U19 prvenstvu u Češkoj. U prvoj utakmici u skupini E nadigrali su Argentinu s 85-63…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izabranici Dražena Brajkovića u potpunosti su deklasirali ''gauče'' u Pragu. Od prve su minute zavladali parketom, a posebno teška zagonetka za Argentince je bio najjači hrvatski adut Dario Šarić. Hrvatska je na poluvremenu vodila s 49-19 (!), a Šarić je već u prvih 20 minuta ostvario ''double-double'' od 15 koševa i deset skokova.

U nastavku je naša reprezentacija malo smanjila brzinu, tako da je u konačnici slavila s plus 22. Šarić je utakmicu zaključio s 19 poena, 18 skokova, pet asistencija, ali i osam izgubljenih lopti. Tomislav Gabrić je dodao 15 koševa, Mislav Brzoja 13 poena i sedam skokova, a Dominik Mavra deset koševa i sedam asistencija.

Hrvatska je, podsjetimo, iz prvog kruga prenijela dvije pobjede i jedan poraz (od Španjolske), a slavljem protiv Argentine je napravila veliki korak ka četvrtfinalu. No, bilo bi dobro i da izbori što bolju poziciju uoči nokaut-faze, a do kraja ovoga kruga je još očekuju dvoboji protiv Litve i Irana. (TS)

Svjetsko košarkaško U19 prvenstvo, skupina E, 1. kolo:

Hrvatska - Argentina 85-63

Iran - Španjolska (kasnije)

Litva - Kanada (kasnije)

Redoslijed: 1. Litva 3-0 (-1), 2. Španjolska 3-0 (-1), 3. Hrvatska 3-1, 4. Kanada 1-2 (-1), 5. Iran 1-2 (-1), 6. Argentina 1-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider