Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sjajna posljednja četvrtina

SP U19: Hrvatska lako i s Kanađanima

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je i drugu pobjedu u sklopu 2. kola Svjetskog U19 prvenstvo koje se održava u Pragu. Nakon Južne Koreje pala je i Kanada...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izabranici Dražena Brajkovića sjajnom su posljednjom četvrtinom slomili Kanađane i slavili u konačnici rezultatom 79-66. Najbolji hrvatski igrač Dario Šarić rano je zapao u probleme s osobnim pogreškama, pa se Kanada, predvođena Ennisom McIntyreom, uspjevala održavati na dohvatnoj razlici poena.

Međutim, Šarića su sjajno nadopunili Dominik Mavra i Jakov Mustapić, koji su kombinirano ubacili 38 poena za reprezentaciju. Mavra je ubacio 17, uz četiri skoka, a Mustapić 21 uz pet skokova.

Šarić nije dočekao kraj susreta zbog pete osobne pogreške, ali je za 33 minute na parketu ubacio 14 poena (4-14 iz igre), te upisao 15 skokova i sedam asistencija.

Nakon ove pobjede Hrvatska predvodi skupinu A zajedno sa Španjolskom koja je u 2. kolu pobijedila Južnu Koreju sa 104-70. Posljednji susret skupine Hrvatska igra u subotu protiv mlade "furije".

Svjetsko košarkaško U19 prvenstvo, 2. kolo skupine A:

Hrvatska – Kanada 79-66

Španjolska – Južna Koreja 104-70

Redoslijed: 1. Španjolska 2-0, 2. Hrvatska 2-0, 3. Kanada 0-2, 4. Južna Koreja 0-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider