Košarka
SPORTOVI
Košarka
Skandal u LJubljani

Šokantan ispad glazbene legende: Zoran Predin osramotio Slovence

Poznati su svi sudionici osmine finala košarkaškog Eurocupa. Posljednje kolo po skupinama obilježio je incident u Ljubljani u kojem je sudjelovao poznati glazbenik Zoran Predin...

Budiveljnik je u sklopu skupine M slavio u slovenskoj prijestolnici protiv Olimpije s 87-83 i završio na drugom mjestu. Olimpija nije imala nikakve šanse za prolaz, pa je u dvorani bio mali broj gledatelja.

Kraj euro sezone za Cedevitu: Aco ih izbacio u ludoj utakmici

No, i njih je ražestilo suđenje, a posebno je bijesan bio Zoran Predin, inače stalni posjetitelj Olimpijinih utakmica. Slavni je pjevač izgubio živce i jednoga od sudaca pri izlasku iz dvorane šakom s leđa pogodio u glavu?! Policajac mu je na licu mjesta izdao novčanu kaznu, a Predin je izrazio žaljenje zbog incidenta.

''Sucu sam samo htio reći svoje mišljenje. Srećom, odmah sam se smirio, nisam smio reagirati na ovakav način. Bilo je previše nepravde na utakmici, ali navijači ne smiju tako reagirati'', rekao je 55-godišnji Predin nakon utakmice.

Snimka kukavičkog napada s leđa obilazi košarkašku Europu. Olimpija će vjerojatno biti žestoko kažnjena, a ovakve se scene rijetko viđaju na košarkaškim terenima...

Podsjetimo, ranije je u skupini P zagrebačka Cedevita poražena na gostovanju kod Lietuvos Rytasa (75-74) čime je ostala bez plasmana dalje. Momčad našeg trenera Aleksandra Petrovića je prva u skupini i u osmini finala će igrati protiv Crvene zvezde. Drugo mjesto u skupini P je osvojio turski Beşiktaş koji je večeras slavio kod Zaragoze sa 79-77. Za klub iz Istanbula je naš Tomislav Ružić ubacio 13 koševa i dodao četiri skoka, dok je kod domaćih Damjan Rudež dva poena, te po jednu uhvaćenu loptu i asistenciju.

Ruski Himki je već ranije osigurao prolaz u nokaut-fazu, a u srijedu je kao gost bio bolji od Maccabija iz Haife s 86-66. Naš Marko Popović je za Himki upisao pet koševa, četiri skoka i sedam asistencija, dok se Krešimir Lončar istaknuo s 11 poena, sedam skokova i tri asistencije. Himki u osmini finala ide na Valenciju hrvatskog trenera Velimira Perasovića.

U rezultatski ne posebno bitnoj utakmici u skupini L Bilbao je kao gost svladao Panionios s 88-84. Za baskijski su sastav ponovno igrala sva trojica Hrvata: Fran Pilepić je upisao deset poena i tri skoka, Damir Markota deset koševa i tri asistencije, a Zoran Vrkić sedam poena, dvije uhvaćene lopte i jedno dodavanje za koš.

Berlinska Alba je bez našeg Leona Radoševića svladala Radnički s 92-83. Nijemci su prvi u skupini N i u osmini finala idu na talijanski Sassari.(I.Š:/TS)

Eurocup, parovi osmine finala:

Nanterre - Budiveljnik

TED Ankara - Himik

Himki - Valencia

Nižnij Novgorod - Beşiktaş

Hapoel Jeruzalem - Ulm

Alba - Sassari

Uniks - Nymburk

Lietuvos Rytas - Crvena zvezda

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider