Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kontrolirali utakmicu

Šok za Barcelonu: Olympiacos poravnao seriju, Tomić opet odličan

Košarkaši Olympiakosa u drugom su susretu četvrtfinala doigravanja Eurolige kao gosti svladali Barcelonu sa 76-63 (15-10, 20-15, 21-20, 20-18) i tako poravnali omjer u pobjedama u seriji na 1-1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gosti iz Pireja kontrolirali su rezultat čitavim tijekom susreta, a do važne gostujuće pobjede vodili su ih Georgios Printezis s 22 ubačaja i devet skokova, te Vassilis Spanoulis sa 16 ubačaja, dok je Amerikanac s hrvatskom putovnicom Oliver Lafayette za 20 minuta postigao tri poena (šut za dva 0-2, trica 1-4) uz pet skokova i jednu asistenciju.

Najbolji u sastavu Barcelone bio je hrvatski centar Ante Tomić, ali njegovih 14 koševa i 14 skokova ovoga puta nije bilo dovoljno. Tomić je na parketu proveo 29 minuta i šutirao je iz igre 7-14, a imao je i tri asistencije. Drugi hrvatski reprezentativac u redovima Barcelone Mario Hezonja igrao je 15 minuta i postigao tri koša (trica 1-4) uz po jedan skok i asistenciju. Prvi strijelac katalonskog sastava bio je Juan Carlos Navarro sa 16 pogodaka.

Treća i četvrta utakmica igrat će se sljedećeg tjedna u Pireju u utorak i četvrtak, a ukoliko omjer pobjeda bude 2-2, peti dvoboj je na programu u Barceloni 29. travnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider