Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
Na krilima Dragića

Slovenci okončali Eurobasket pobjedom protiv Ukrajine za peto mjesto

Košarkaši Slovenije okončali su Eurobasket, kojem su bili domaćini, na petom mjestu. U subotnjem ogledu, bez rezultatskog značaja, Slovenija je pobijedila Ukrajinu 69-63...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premda se igralo za peto mjesto i iako su obje momčadi osigurale ono što im je bilo bitno, plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine, dvorana u Ljubljani je bila potpuno ispunjena, a Slovenci su u takvoj atmosferi vodili od početka do kraja i na kraju slavili sa šest poena razlike.

Goran Dragić je odigrao još jednu odličnu utakmicu na ovom prvenstvu, pa je ogled završio s 19 poena, sedam skokova i četiri dodavanja, s tim da je iznad 55 posto imao šut za dva i tri poena. Po devet poena su za Slovence dodali Nachbar, Murič i Blažič. Na drugoj je strani najbolji bio Amerikanac Eugene Jeter s 12 poena, pet skokova i četiri dodavanja.

Za Sloveniju je ovo drugi najbolji rezultat na EP-ima (u Poljskoj 2009. su bili četvrti), dok su Ukrajinci upisali najbolji rezultat svih vremena.

U nedjelju slijede posljednja dva ogleda na prvenstvu. Prvo će za broncu igrati Hrvatska i Španjolska, a sve završava finalnim ogledom Francuza i Litavaca. (TS)

Eurobasket, za 5. mjesto:

Slovenija - Ukrajina 69-63

za 7. mjesto:

Srbija - Italija 76-64

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider