Košarka
SPORTOVI
Košarka
Privukli najviše pažnje

VIDEO Westbrook izjednačio Jordana iz 1988-89, povijesna večer i za LeBrona

U noćašnjim utakmicama NBA lige najviše su pažnje privukli LeBron James, te Russell Westbrook koji je ostvario sedmi uzastopni "triple double".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Clevelanda slavili su protiv Miamija s 30 koševa razlike (114-84), a većinu posla odradio je trojac LeBron James, Kevin Love i Kyrie Irving.

LeBron James je upisao 27 poena, te po 8 skokova i asistencija, Kevin Love dodao je 28 koševa i 15 skokova, a Kyrie Irving 23 koša. Ujedno, LeBron James se probio na deveto mjesto najboljih strijelaca svih vremena s ukupno 27.315 koševa. Za dva poena je prestigao Elvina Hayesa, legendu Houstona i Washingtona iz 70-godina prošlog stoljeća.

Kod Miamija Derrick Williams ubacio je 17, a slovenski košarkaš Goran Dragić 15 koševa.

Playmaker Oklahoma Cityja Russell Westbrook nastavio je sa fantastičnim partijama, ostvario je sedmi uzastopni "triple double", 27 koševa , 10 asistencija i 10 skokova. No, unatoč tome njegova momčad je poražena od Houston Rocketsa sa 99-102. Posljednji igrač koji je ubilježio sedam "triple-doublea" u nizu bio je legenadarni Michael Jordan u sezoni 1988-89.

Ekipu Houstona do pobjede je predvodio James Harden s 21 košem, 9 skokova i 12 asistencija, dok je Eric Gordon dodao 17 poena.

Charlotte Hornetsi su dobili Orlando Magic sa 109-88, a hrvatski dvojac u ekipi Orlanda Damjan Rudež i Mario Hezonja imali su indentičnu minutažu, 8 minuta i 28 sekundi. Rudež je upisao 9 poena i 2 skoka, a Mario Hezonja 3 koša, 2 skoka i 1 asistenciju, dok je prvi strijelac Orlanda bio Evan Fournier sa 14 poena.

Kod Charlottea Nicolas Batum i Michael Kidd-Gilchrist zabili su po 16 koševa.

Phoenix je u gostima svladao Los Angeles Lakerse sa 119-115 zahvaljujući odličnoj partiji Erica Bledsoea, koji je ubilježio 30 poena i 9 asistencija. Hrvatski centar Dragan Bender je u osam minuta ubacio 2 koša za Phoenix.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider