Košarka
SPORTOVI
Košarka
Lov na medalju

Šarić o NBA-u i Eurobasketu: Pogledajte što je poručio Hezonji!

U ekskluzivnom razgovoru za Dnevnik Nove TV Dario Šarić otkrio je kako se snašao u NBA ligi i najavio Eurobasket.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dario Šarić odradio je sjajnu prvu sezonu u NBA ligi. I sad je mislima već s reprezentacijom, koju uskoro čeka novi lov na tako dugo čekanu medalju.

Još od prvih koraka na parketu, Šariću svi prognoziraju veliku košarkašku karijeru, a on je za to mukotrpno radio. I evo ga, s tek napunjene 23 godine odradio je svoju prvu NBA sezonu. Igrom za Philadelphiju privukao je silne pohvale.

"Uvijek se moglo bolje, ali na kraju mogu reći, kada idem spavat, zadovoljan sam kako sam odradio prvu NBA sezonu, bez obzira što nisam ima previše vremena pripremiti se. Znamo svi, bile su u Torinu prije Olimpijade kvalifikacije, pa onda sama Olimpijada, znači nisam ima nekog slobodnog vremena da napredujem u svojoj igri. I eto, zbog toga sam baš stvarno, stvarno sretan", kaže Šarić.

Priču bi na kraju mogla zasladiti i laskava titula najboljeg mladog igrača lige. Bio bi prvi Hrvat kojem je to uspjelo, tek drugi Europljanin nakon velikog Paua Gasola 2002. I, zanimljivo, tek treći stranac u NBA-u.

"Lijepo bi bilo osvojiti, lijepo bi bilo to imat u karijeri, puno bi mi značilo, ali nije to da mi je pritisak da ne mogu spavati zbog toga i prvo kad se probudim da mislim bi li trebao biti rookie godine. Ne, nego jednostavno, ne razmišljam o tome. Svatko tko je u životu dobio neku nagradu, sigurno mu znači, tako da bi i meni značilo."

I Dario je oduševljen Bogdanovićevim iskorakom u Wizzardsima.
"S Bojanom se praktički najviše čujem od svih u reprezentaciji. Uvijek se bodrimo jedan drugoga. Zaželio sam mu svu sreću u play offu. Znamo svi kakav je Babo igrač, koja je to, ono što se kaže, mašina za koševe i stvarno sam sretan i ponosan na njega zato što sam njegov i prijatelj i suigrač iz reprezentacije."

No, kada je u pitanju Hezonja i njegova najava da neće igrati za Hrvatsku na Eurobasketu, tu je prilično oprezniji.
"Ima još do reprezentacije praktički još tri, četiri mjeseca. Nadam se da će razmisliti, da će odlučiti, da će se vratiti tamo gdje pripada i da će biti s nama. Stvarno nam je potreban, a sad ako se to ne dogodi, ne želim komentirati ništa negativno."

Jednako je oprezan i oko prognoza što Hrvatska može u rujnu?
"Reći ću da ćemo dat sve od sebe. Stvorila se dobra kemija, imamo neki vjetar u leđa zbog te Olimpijade. Prošle godine smo stvarno igrali dobru košarku, nadam se da ćemo i ove godine nastaviti i da ćemo, eto, možda napravit nešto, korak više nego inače", zaključio je Šarić.
Do tada će odmarati i nadamo se, 26. lipnja, i dočekati zasluženu nagradu za rookieja godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider