Košarka
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin: "Šeparović misli da vlast pripada njemu"
Košarka
U velikom stilu

Westbrook se upisao u povijest: Srušio rekord star 56 godina i zabio za pobjedu!

Russell Westbrook je u velikom stilu ostvario rekordni 42. triple-double sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Russell Westbrook je u utakmici protiv Denver Nuggetsa ostvario 42. triple-double u sezoni i oborio rekord Oscara Robertsona star 56 godina. Već ranije je osigurao sezonu s triple-double prosjekom što je u povijesti NBA-a pošlo za rukom samo Robertsonu, a sada je i brojem triple-doubleova preskočio legendarnog Big O-a, i to na kakav način!

Nuggetsima je ubacio 50 koševa uz 15 skokova i 10 asistencija u pobjedi 106-105, a pogodio je i pobjedničku tricu sa sirenom s gotovo 10 metara kojom je eliminirao Nuggetse iz borbe za playoff. Njegov Thunder je osigurao šestu poziciju i u playoffu ih čeka susret s Houston Rocketsima koji donosi veliki okršaj MVP kandidata Westbrooka i Jamesa Hardena.

'Triple-double' učinak sa 32 koša, 16 skokova i 10 asistencija imao je i LeBron James, ali su prvaci poraženi 125-126 u produžetku na gostovanju kod Atlante pa je borba za prvo mjesto u Istočnoj konferenciji još uvijek otvorena. Aktualnim NBA prvacima nije pomoglo ni 45 koševa Kyrieja Irvinga.

Atlanta je velikim preokretom nadoknadila pet koševa zaostatka u posljednjih deset sekundi regularnog dijela utakmice, a junak je postao Paul Millsap koji je ubacio tri bacanja i pogodio šut za produžetak. Millsap je završio dvoboj sa 22 koša, Tim Hardaway je postigao 21, a Dwight Howard 19.

Košarkaši Phoenixa stigli su do 24. pobjede u sezoni svladavši pred svojim navijačima Dallas sa 124-111, a mladi hrvatski igrač Dragan Bender na parketu je proveo rekordnih 35 minuta ubacivši devet koševa uz osam skokova i tri asistencije. Po 21 koš za Sunse postigli su T. J. Warren i Devin Booker. Dallas su sa 21 košem predvodili Yogi Ferrell i Dwight Powell.

Na Zapadu su poznati svi parovi prvog kruga doigravanja, a ostaje samo otvorena borba LA Clippersa i Utah Jazza za prednost domaćeg terena. Sadašnji parovi 1. kola su: Golden State (1) - Portland (8), San Antonio (2) - Memphis (7), Houston (3) - Oklahoma City (6), LA Clippers (4) - Utah (5).

Na Istoku je još otvoreno pitanje koji će klubovi tvoriti 'playoff' sliku, a za preostala dva mjesta bore se Indiana (40-40), Chicago (39-41) i Miami (39-41). Kad bi osnovni dio sezone završio danas, parovi 1. kola doigravanja na Istoku bili bi: Cleveland (1) - Chicago (8), Boston (2) - Indiana (7), Toronto (3) - Milwaukee (6), Washington (4) - Atlanta (5).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider