Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bullsi 'ispustili' Cavse

VIDEO Rudež odigrao najbolju utakmicu u dresu Indiane

Damjan Rudež je odigrao najbolju utakmicu u dresu Indiane, ubacio 11 poena šutirajući trice 3-4, ali su Pacersi u svojoj drugoj ovosezonskoj utakmici na domaćem terenu poraženi od Memphisa sa 89-97.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Statistika utakmice Indiana - Memphis pokazat će i da je u vrijeme kad je Rudež bio na parketu, njegova momčad bila čak 14 poena u plusu, a trener Frank Vogel je hrvatskom košarkaškom reprezentativcu u ovom dvoboju dao nešto manje od 20 minuta (19:39). Rudež je bio četvrti strijelac momčadi, iza Copelanda koji je ubacio 16 poena, Milesa sa 13 i Sloana sa 12 koševa. Memphis su do pobjede predvodili centri Zach Randolph (22 koša, 13 skokova) i Marc Gasol (20 poena, 6 skokova).

"Mislim da smo u tom dijelu dobro odradili svoj posao. Donijeli smo pozitivnu energiju, imali dobar pristup, igrali dobru obranu i pogađali šuteve. Pokazali smo da možemo imati pozitivan utjecaj na rezultat i nadam se da ćemo to nastaviti činiti", rekao je Rudež u izjavi za službenu internetsku stranicu Pacersa.

Najuzbudljivija utakmica odigrana je u Chicagu, gdje su Bullsi propustili nanijeti drugi ovosezonski poraz Clevelandu koji je nadoknadio pet poena zaostatka u posljednjoj minuti četvrte četvrtine te u produžetku izborio pobjedu 108-114. Cavse je predvodio LeBron James sa 36 poena i osam skokova, dok je Kyre Irving postigao 23 koša. Bullse su sa 20 poena predvodili Kirk Hinrich i Derrick Rose, koji je zbog lakše ozljede skočnog zgloba u igri proveo samo 25 minuta.

Phoenix Suns su na svom parketu izborili pobjedu (94-89) nad aktualnim prvacima San Antonio Spursima. Čak šestorica košarkaša domaće momčadi imala su dvoznamenkasti učinak, a sa 23 poena ih je predvodio Isaiah Thomas. Markieff Morris je ubacio 20 uz 11 skokova. Najbolji igrač Spursa je sa 19 poena i 6 asistencija bio Tony Parker, dok je Tim Duncan ubacio 16 koševa uz 9 skokova.

U Staples Centeru je odigran gradski derbi, u kojem su LA Clippersi nadigrali LA Lakerse (111-118), formalno domaćine u ovom dvoboju. Blake Griffin je Lakersima utrpao 39 poena uz 7 skokova, a Jamal Crawford je dodao 22 koša za pobjednike koji su imali još trojicu igrača s dvoznamenkastim učinkom. Jordan Hill sa 23 i Kobe Bryant sa 21 poenom predvodili su strijelce Lakersa kojima je ovo treći uzastopni poraz na startu sezone.

NBA rezultati, petak 31.10.:
Indiana - Memphis 89-97
Chicago - Cleveland 108-114(prod.)
Milwaukee - Philadelphia 93-81
Phoenix - San Antonio 94-89
Sacramento - Portland 103-94
LA Lakers - LA Clippers 111-118

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider