Košarka
SPORTOVI
Košarka
Fernandez najbolji

Real pregazio Olympiakos na početku boja za Final Four

Real Madrid na dobar način je otvorio četvrtfinalnu seriju euroligaškog doigravanja. U prvom susretu u Madridu je nadigrao Olympiakos sa 88:71 i tako poveo s 1:0 u seriji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova prvaka Europe, madridski Real, u četvrtfinalnoj seriji Eurolige za protivnika ima aktualnog prvaka Europe momčad Olympiakosa. Madriđani su u seriju ušli kao favoriti, a zašto je tako pokazali su već u prvom susretu. Izuzev kriznog razdoblja u drugoj četvrtini, potpuno su dominirali utakmicom i na kraju odnijeli zasluženu pobjedu.

Španjolci su sjajno otvorili utakmicu i imali nakon prve četvrtine prednost 27:12, no onda se Olympiakos probudio i uspio u završnici prvog poluvremena u dva navrata doći do poravnanja da bi ipak Real na odmor otišao s vodstvo 48:41.

U drugom poluvremenu Madriđani su odmah vratili sve u svoje ruke, bili su dosta bolji protivnik i na kraju su odnijeli zasluženu pobjedu 88:71 i tako poveli s 1:0 u četvrtfinalnoj seriji.

Rudy Fernandez ih je predvodio s 20 poena, šest skokova i pet dodavanja dok je Nikola Mirotić dodao 15 poena, šest skokova i pet ukradenih lopti. Dontaye Draper je na parketu proveo pet minuta s uhvaćenim skokom i bez upućenog šuta na koš. Kod Olympiakosa Vasilis Spanoulis je ubacio 18 poena uz pet asistencija, no prave podrške suigrača nije bilo.

Euroliga, četvrtfinale, prva utakmica:

Real Madrid – Olympiakos 88:71 (Fernandez 20p, 6sk / Spanoulis 18p, 5as) 1:0 u seriji

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider