Košarka
SPORTOVI
Košarka
zvučna pojačanja

Predstavljena 'nova Cedevita': 'Zagreb je lijep grad, idemo po Top 16 Eurolige'

U svojem Domu došarke na Zagrebačkom velesajmu Cedevita je danas održala euroligaški 'Media day'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su igrači i treneri prvo odradili slikanje i snimanje za osoblje Eurolige, na konferenciji za novinare kasnije su se prisutnima obratili Veljko Mršić, koji je ovog ljeta preuzeo mjesto prvog trenera od Jasmina Repeše, novi pomoćni trener Cedevite Gianmarco Pozzecco i novi igrači Jacob Pullen, Luka Žorić, James White i Toni Katić.

"Počeli smo trenirali od 10. kolovoza i to s dosta problema što se tiče ekipe. Nedostajali su nam igrači koji su igrali u reprezentaciji. Žganec je bio ozlijeđen veći dio pripremnog perioda, a Katić je isto zadobio laganu ozljedu krajem priprema u Svetom Martinu. Dakle, osim zadnjeg turnira u Novom Mestu, nedostajala su nam šestorica igrača. No, sada su se priključili svi reprezentativci. Treba to čim prije sve uklopiti, dodatno podići fizičku spremu igrača koji su došli iz reprezentacije i uklopiti ih u sustav koji smo postavili. Nadam se da ćemo to kroz ovih prvih pet utakmica ABA lige podići na očekivani nivo'', rekao je trener Mršić.

U nedjelju (27. rujna) Cedevita je u Košarkaškom centru Dražen Petrović trebala igrati utakmicu Kupa Dražena Petrovića (osim seniora, istog dana susresti su se trebali i kadeti i juniori ova dva kluba), no
došla je vijest da se to natjecanje ipak neće održati.

"To nas je dosta poremetilo. Bilo nam je važno da ovaj vikend odigramo neke utakmice. Imali smo dosta ponuda za razne turnire i u Hrvatskoj i u Europi, a sada se zbog ovog otkazivanja mučimo da nađemo protivnika kako bi ovaj vikend odigrali utakmicu. Mislim da je otkazivati utakmicu, koja je u službenom kalendaru natjecanja, tri-četiri dana prije nego što se trebala odigrati malo neozbiljno."

Pozzecco je veliko ime talijanske košarke, tako da će Mršiću sigurno mnogo pomoći:

"Veoma sam sretan što živim u Zagrebu. Želim Veljku dati podršku da postane najbolji trener u Europi. Siguran sam da ćemo puno pobjeđivati i da ćemo razveseliti naše navijače. Tijekom klupske karijere osvojio sam samo jedno prvenstvo i to upravo kad sam igrao s njim u Vareseu, tako da mislim da nas dvojica zajedno donosimo sreću. On je bio odličan igrač i vjerujem da može biti dobar trener."

Luka Žorić svojim nastupima u reprezentaciji Hrvatske pokazao je da će biti veliko pojačanje za Cedevitu.

"Miro Bilan i ja smo se zadnji priključili ekipi. No, imali smo već dvije utakmice u Novom Mestu. Mislim da ćemo rasti zajedno s ekipom i da ćemo s vremenom biti sve bolji. Dobro poznajem Cedevitu, već sam igrao protiv njih i drago mi je sto sam dio ove sredine. Mislim da je klub odlično organiziran. Imamo mladu i potentnu ekipu i, kao što sam već rekao, cilj nam je da iz dana u dan budemo sve bolji."

Američki razigravač Jacob Pullen također je igrao na Eurobasketu, a nastupao je za Gruziju.

"Zagreb je lijep grad, a Cedevita je dobro organiziran klub. Sretan sam što sam ovdje. Ovo će mi biti odlična prilika za igranje Eurolige i pokušat ćemo izboriti Top 16. Što se tiče moje uloge u momčadi, ona u svakoj utakmici može biti drugačija. Ja sam razigravač koji može zabiti, no ovdje imamo Žorića i druge dobre igrače, tako da ponekad to ni neće biti u tolikoj mjeri potrebno. Najbitnije je da igram čvrsto i da momčadi pomognem da pobijedi."

Bivši NBA igrač James White u karijeri je prošao mnogo i njegove pohvale sigurno nešto znače.

"Svi ljudi u klubu i gradu su super. Što se tiče toga kako se ovdje vodi posao, ovo mi je najbolji europski klub u kojem sam bio. Trening-centar je super, a imam i veliku pomoć suigrača i trenera. Nastavit ću raditi na svojoj igri i nadam se da ćemo ove sezone napraviti velike stvari i ispisati povijest. Mislim da u Euroligi imamo dobre šanse jer će nas mnogi podcijeniti i mislit će da ne možemo proći dalje. No, mi nemamo što izgubiti i mnoge ćemo iznenaditi. Imamo dobru momčad, dobre mlade igrače i veterane i vrlo smo ambiciozni."

Toni Katić stigao je iz Širokog i na poziciji razigravača imat će veliku konkurenciju u Pullenu i Nemanji Gordiću.

"Dobro sam se snašao. Puno su mi pomogli trener Mršić i pomoćni trener Pozzecco i s njima je užitak raditi. Mislim da se mogu izboriti za svoju minutažu u ekipi. Sigurno da nisam nikad igrao na ovoj razini, ovo je za mene velika prilika i nadam se da ću je iskoristiti."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider