Košarka
SPORTOVI
Košarka
Poput Jordana i LeBrona

Poznato kada bi Hezonja trebao debitirati za Magic s brojem 23 na leđima

Hrvatski košarkaški dragulj Mario Hezonja (20) uskoro bi trebao i službeno postati dio NBA momčadi Orlando Magica koja ga je uzela kao peti pick na Draftu prije nekoliko dana...

Kako prenosi Orlando Sentinel, proces otkupa ugovora hrvatskog košarkaša od španjolske Barcelone u posljednjoj je fazi. NBA momčad može sudjelovati sa 625 tisuća dolara, no ostatak mora pokriti sam igrač. Okupna klauzula koju Hezonja i Orlando trebaju uplatiti katalonskom klubu u kojem je naš igrač proveo posljednje tri sezone iznosi dva milijuna dolara.

Spomenuti izvor tvrdi da bi cijeli slučaj mogao biti riješen već u ponedjeljak, te da bi Hezonja mogao zaigrati u jednoj, do dvije utakmice ljetne lige. Orlando će biti domaćin lige koja će se održati od 4. do 10. srpnja. Momčadi koje će sudjelovati na turniru su Brooklyn, Charlotte, Detroit, Indiana, LA Clippers, Memphis, Miami i Oklahoma City.

Magic će nastupiti s dvije momčadi (Blue i White), a zasada nije poznato u koju će Hezonja biti smješten. No, potencijalne momčadi protiv kojih bi Hezonja mogao debitirati su Mephis (7. srpnja), Charlotte (8. srpnja), Indiana i Brooklyn (obje utakmice 9. srpnja).

Spomenimo i da je Hezonja izabrao broj koji će nositi na dresu u narednoj sezoni. Sukladno svom samopouzdanju Hezonja je odabrao broj 23 na leđima, koji je nosio najbolji košarkaš svih vremena, Michael Jordan, i koji nosi najbolji igrač današnjice - LeBron James.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider