Košarka
SPORTOVI
Košarka
'S operacijskog stola' na parket

Povratkom nadahnuo suigrače: Memphis sredio najbolju momčad lige

Košakaši Memphis Griezzliesa utišali su najglasniju Arenu NBA lige nanijevši tek treći domaći poraz Golden State Warriorsima u drugoj utakmici polufinala Zapadne konferencije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Memphis je nakon teškog poraza u prvoj utakmici uzvratio u drugoj i slavio 97:90. Ključ pobjede bio je povratak Mikea Conleyja u sastav, svega osam dana nakon što je podvrgnut operaciji lica. Conley je za 27 minute na parketu upisao 22 poena (8-12 šut iz igre) i 3 asistencije.

Osim raznovrsnosti u napadu Conley je domaćoj momčadi pružio i višu razinu obrane, koja je u potpunosti zaustavila "Splash Brotherse" - Stepha Curryja i Klayja Thompsona. Curry je za 41 minutu na parketu upisao 19 poena, 5 skokova i 6 asistencija, dok je Thompson u 7 minuta manje zabilježio 13 koševa, 4 skoka i 2 asistencije.

Posebno je 'nabrušen' u obrani bio Tony Allen, koji je upisao čak 4 ukradene lopte. Nakon jedne se okrenuo prema novinarima i podsjetio ih: "Najbolja smo obrambena momčad lige"!

Rezultat u seriji je poravnat, a košarkaši sada sele u Memphis gdje će se treća utakmica odigrati u noći sa subote na nedjelju.

Spomenimo i da je Conley bio najefikasniji igrač utakmice, a dobro ga je pratio i Zach Randolph s 20 poena i 7 skokova. Marc Gasol i Courtney Lee pridodali su po 15 koševa. Curry je s 19 bio najefikasniji kod domaćina.

Košarkaši Atlanta Hawksa pobijedili su u drugoj utakmici polufinala doigravanja Istočne konferencije NBA lige kod kuće Washington Wizardse sa 106-90 i izjednačili rezultat na 1-1 u seriji na četiri pobjede.

Nakon što su iznenađujuće izgubili prvu utakmicu, najbolja momčad Istoka je u drugoj lako došla do pobjede, ponajviše zahvaljujući izostanku Johna Walla, ponajboljeg igrača Washingtona. On je propustio utakmicu zbog jakog udarca u ruku koja mu je natekla.

DeMarre Carroll (22), Paul Millsap (18) i Al Horford (18) su predvodili Atlantu, čiji je pomoćni trener Neven Spahija. Kod Wizardsa su najbolji bili Ramon Sessions (21) i Bradley Beal (20).

Klub iz glavnog grada doživio je tako prvi poraz u ovogodišnjem doigravanju nakon što je u 1. kolu s 4-0 izbacio Toronto.

Treća utakmica igra se u subotu u Washingtonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider