Košarka
SPORTOVI
Košarka
spasili se

Polufinale ABA lige: Cedevita gubila pa razbila Budućnost

U trećem susretu polufinala regionalne košarkaške ABA lige Cedevita je u subotu u zagrebačkom Domu sportova pred 3.000 gledatelja svladala podgoričku Budućnost sa 85-57 (15-29, 26-12, 17-4, 27-12), te je ostala u igri za finale, smanjivši zaostatak u pobjedama na 1-2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to čudna utakmica u kojoj je nakon prve četvrtine izgledalo da će Budućnost već danas izboriti finale. U prvoj četvrtini je Budućnost zabila više koševa (29) negoli u preostale tri (ukupno 28). Budućnost je odlično otvorila susret i nakon šest minuta je vodila 18-6. Cedevita se uspjela približiti na minus od pet koševa, ali do poluvremena Budućnost bježi na plus 14 (29-15).

Ipak, u drugoj četvrtini Cedevita otvara sa serijom 11-2, a do poluvremena uspijeva izjednačiti (41-41). U trećoj četvrtini Cedevita je uspjela prelomiti utakmicu, dobivši tu dionicu sa 17-4. Do kraja sureta prednost Cedevite je samo rasla, do konačnih 28 koševa razlike.

Cedevitu su predvodili Marko Tomas i Nemanja Gordić sa po 14 koševa, a Stanko Barać dodao je 12 poena. U redovima Budućnosti Vladimir Dašić je ubacio 9, a Suad Šehović i James Reynolds po 8 koševa.

Četvrta utakmica igra se u nedjelju, ponovno u Domu sportova, u 19 sati, i ako Cedevita pobjedi, peti odlučujući susret igrat će se u srijedu (22. travnja) u Podgorici.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider