Košarka
SPORTOVI
Košarka
ABA liga

Mulaomerović debitirao pobjedom protiv Zadra, Cedevita slavila u produžetku

U hrvatskom derbiju 14. kola regionalne ABA lige Cibona je u KC Dražen Petrović pobijedila Zadar 74-65, dok je Cedevita na gostovanju u Laktašima nakon produžetaka pobijedila Igokeu 91-86...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cibona je do pete pobjede ove sezone stigla pod vodstvom novog trenera Damira Mulaomerovića, kojemu je to bila premijera na klupi 'vukova'.

Cibonu su do trijumfa predvodili Ante Žižić s 15 koševa i sedam skokova, Marko Jagodić Kuridža s 14 koševa i 11 skokova, te Filip Krušlin s devet koševa i pet skokova. Kod Zadra, kojem je to bio sedmi poraz, najefikasniji su bili Ante Delaš s 13 koševa, četiri skoka i šest asistencija, te Glenn Cosey s 11 koševa i pet skokova.

Manje od 48 sati nakon što su u utakmici s Milanom u petak osigurali prolazak u Top 16 Eurolige, košarkaši Cedevite su gostovali u Laktašima ostvarivši važnu pobjedu protiv Igokee 91-86 u borbi za vrh ljestvice i što bolju poziciju uoči produžetka. Bila je to sedma uzastopna pobjeda momčadi Veljka Mršića i ukupno 11. ove sezone, dok Igokea ima skor 5-9.

Cedevita je stigla do pobjede nakon dramatičnog dvoboja u kojem su domaćini imali šut za pobjedu u regularnom dijelu, no Dušan Katnić je promašio. Cedevita je produžetak otvorila serijom 9-0 i potom mirno privela susret kraju. Hrvatskog prvaka do pobjede su predvodili Miro Bilan s 24 koša i 11 skokova, Jacob Pullen sa 17 i James White s 13 koševa, dok su u domaćim redovima najefikasniji bili Ivan Radenović s 23 i Miloš Komatina s 20 koševa.

Na ljestvici vodi Budućnost (12-2) ispred Cedevite (11-3) i Crvene zvezde (10-3). Zadar je šesti (7-7), a Cibona na 11. mjestu (5-9).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider