Košarka
SPORTOVI
Košarka
Cavsi izviždani

Pistonsi posramili LeBronov Cleveland, 'penzići' Spursi bolji od Rocketsa

Košarkaši Detroita iznenadili su favorizirani Cleveland (103-80) i ostvarili tek četvrtu gostujuću pobjedu ove sezone, a LeBron James je nakon dvoboja priznao da njegovi Cavsi "još uvijek nisu dobra momčad"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već sama činjenica da su Pistonsi uspjeli pobijediti Cleveland na gostovanju veliko je iznenađenje. No, senzacionalno je to što je Detroit Cavaliersima nanio drugi najteži poraz ove sezone (103-80).

"Još uvijek nismo dobra momčad, još se tražimo", priznao je LeBron James nakon dvoboja u kojem mu je za 17 poena trebalo 19 šuteva (5/19).

Kao olakotnu okolnost momčadi Davida Blatta treba uzeti činjenicu da su uz do kraja sezone izgubljenog centra Andersona Varejaa, protiv Detroita bili i bez Kyrieja Irvinga. No, to nije spriječilo domaće navijače da zvižducima isprate svoje miljenike u svlačionicu. Cleveland je nakon prve dionice dvoboja čak imao 11 koševa prednosti (28-17), ali je Detroit u preostale tri četvrtine nadigrao domaću momčad s 86-52!

Najzaslužniji za pobjedu Pistonsa bili su Brandon Jennings s 25 poena, šest asistencija i pet skokova, te centar Andre Drummond koji je ubacio 16 koševa i imao 17 skokova. Cavse je s 20 poena i 10 skokova predvodio Kevin Love.

Ipak, Cleveland je s učinkom 18-12 na petom mjestu Istočne konferencije i ne mora strahovati za mjesto u doigravanju, što se ne može reći za aktualne prvake iz San Antonija koji su s 19 pobjeda i 13 poraza tek na sedmom mjestu Zapadne konferencije. Srećom po Spurse prošle su noći izbjegli još jedan poraz u tijesnoj završnici, kakvih su se njihovi navijači nagledali posljednjih tjedana, u kojima je San Antonio samo jednom slavio u sedam dvoboja.

Iako su bili bez Parkera i Leonarda, Spursi su uspjeli svladati Houston sa 110-106, ponajviše zahvaljujući Dannyju Greenu (24 koša), a leđa su podmetnuli i "starci" Tim Duncan (16 poena, osam skokova) i Manu Ginobili (15 poena, 5 skokova, 4 asistencije).

Goste je s 24 koša i 17 skokova predvodio centar Dwight Howard, James Harden je ubacio 28, a Corey Brewer 25 poena s klupe. Rocketsi su s učinkom 21-8 u "mrtvoj utrci" za pobjednika divizije Jugozapad s Memphisom (22-8).

Dirk Nowitzki je s 30 koševa izjednačio svoj najbolji učinak ove sezone i pomogao Dallasu da dođe do pobjede nad Oklahomom (112-107). Chandler Parsons je dodao 26 poena za pobjednike.

Thunder je šestu utakmicu zaredom igrao bez ozlijeđenog Kevina Duranta (skočni zglob), a kad Russell Westbrook ostane na 18 koševa (šut 6/23), onda Oklahoma teško može pobijediti, iako je jedan od najboljih bekova lige bio na jedan skok i jednu asistenciju od "triple-doublea". Nije pomoglo ni 26 koševa Sergea Ibake te 21 poen Reggieja Jacksona.

Toronto je pobjedom u Denveru (116-102) utvrdio vodeću poziciju na Istoku, Portland je lakoćom svladao New York (101-79), a najbolji slovenski košarkaš Goran Dragić (24 poena) i Eric Bledsoe (22 koša) odveli su Phoenix do pobjede nad Lakersima (116-107) u Los Angelesu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider