Košarka
SPORTOVI
Košarka
javno priznao

Perasović: Želio sam biti izbornik, ali klub mi nije dopustio

Velimir Perasović javno je poručio kako je želio voditi hrvatske košarkaše u borbi za OI u Riju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaški trener Velimir Perasović (51) potvrdio je kako je htio voditi hrvatsku reprezentaciju na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, no da nije dobio dozvolu svog kluba Baskonije Laboral Kutxe, četvrtoplasirane momčadi španjolskog prvenstva.

"Želio sam biti hrvatski izbornik, no klub mi to nije dopustio“, izjavio je Perasović na novinskoj konferenciji u Vitoriji.

Prošli tjedan su ondje boravili predsjednik Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza Dino Rađa i stručni tajnik HKS-a Josip Vranković, koji su se u Baskoniji raspitivali oko Perasovićeve situacije i mogućnosti vođenja Hrvatske.

Perasović je prošli mjesec aktivirao i drugu godinu ugovora s Baskonia Laboral Kutxom, koju će zaključiti u ljeto 2017. godine. Time je proces njegova povratka na klupu Hrvatske bio otežan, budući da španjolska liga ne dopušta istovremeno vođenje kluba i reprezentacije.

"Znali smo za to pravilo, ali postojali su izuzeci. Predsjednik Baskonije nas je mjesec dana zavlačio“, rekao je po povratku iz Vitorije predsjednik Stručnog savjeta HKS-a za mušku košarku Dino Rađa te istaknuo kako je Perasović želio nastaviti izbornički.

Velimir Perasović je vodio Hrvatsku u rujnu 2015. na Europskom prvenstvu, gdje je Hrvatska izgubila u osmini finala od Češke s 59-80, nakon čega je rekao da je njegov posao u reprezentaciji završen, ali su igrači i novo vodstvo HKS-a izrazili želju za njegovim ostankom na izborničkoj dužnosti.

Hrvatska će u srpnju igrati u Torinu na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre protiv Tunisa i Italije u sklopu skupine A, a bude li među prve dvije momčadi igrat će u polufinanu protiv jedne od reprezentacija iz skupine B u kojoj su Grčka, Meksiko i Iran. Na Olimpijske igre će se plasirati samo pobjednik turnira u Torinu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider