Košarka
SPORTOVI
Košarka
nedjelja u podne

Perasović svjestan moći Češke: 'Imaju izvanredne atlete. Moramo vratiti energiju'

"Češka ima izvanredne atlete u svojim redovima i moramo odgvoriti na njihov fizički potencijal te odigrati puno kvalitetnije, pogotovo napadački, nego protiv Gruzije", izjavio je izbornik Velimir Perasović u petak analizirajući suparnika hrvatskih košarkaša u osmini finala EuroBasketa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski su košarkaši u Lille, na mjesto odigravanja nokaut faze ovogodišnjeg Europskog prvenstva, stigli u petak u ranim jutarnjim satima te već krenuli s pripremama za nedjeljni, podnevni dvoboj s Česima. Perasović je uvjeren da su igrači već odlaskom iz Zagreba zaboravili na loš dojam koji su ostavili u utakmici s Gruzijom na oproštaju od Arene i domaćih navijača.

"Mislim da su se igrači već oporavili, mentalno vratili, jer toliko je utakmica u kratkom vremenu da nemaš vremena razmišljati o onome što je bilo", rekao je Perasović koji je u analizi Češke posebno istaknuo tri imena.

"Nadam se da ćemo vratiti našu energiju da bi se mogli suprotstaviti momčadi koja ima izvanredne atlete poput Veselog i Šatoranskog koji je atipični 'playmaker' od dva metra. Još su dodali Schilba koji igra na krilnoj poziciji, tako da stvarno moramo odgovoriti na njihov atletski potencijal."

Izbornik je još jednom želio naglasiti izjednačenost među sudionicima EuroBasketa.

"To su pokazale i utakmice u našoj skupini. Jedna Nizozemska je držala Grčku na konopcima na kraju. Znači nije samo nama i Slovencima stvarala probleme nego svima. To pokazuje da moraš biti sto posto spreman. Ako si spreman i igraš dobro, onda nema problema, a ako nisi, onda možeš izgubiti od svakog", zaključio je Perasović.

Hrvatska će u petak, u večernjim satima, imati prvi trening u velebnom prostoru stadiona Pierre Mauroy, čiji je kapacitet za ovo natjecanje sveden na 27.000 mjesta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider