Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hrvatska srušila Novi Zeland

Perasović nakon debija: I više sam nego zadovoljan

Hrvatska reprezentacija odradila je svoju prvu pripremnu utakmicu u Slavonskom Brodu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stvarala se pozitivna atmosfera već sat vremena prije početka utakmice, a onda su se počela popunjavati mjesta u SD Vijuš – sve do posljednjeg. Slavonski Brod je već postao tradicija okupljanja izabrane vrste, ali ovoliko podrške još nisu doživjeli u Slavonskom gradu.

Oduševljenja nije nedostajalo ni od strane reprezentativaca, koji su im vratili na najbolji mogući način – pobjedom!

''Zadovoljan sam ne samo rezultatom, već načinom igre na koji su momci odigrali. Mislim da su to odradili pošteno i muški. Pobjeda je mogla pasti i na stranu Novog Zelanda, ali smatram da smo ju mi zaslužili jer smo tijekom većeg dijela vodili i kontrolirali utakmicu. Dvije-tri minute smo odigrali malo lošije, pad koncentracije i fizičke snage je doveo do toga da oni povedu i do toga da imaju tu prednost u zadnjim sekundama koju smo uspjeli anulirati'', rekao je Velimir Perasović te nastavio:

''Igrali smo dobru obranu, imali smo dosta energije i ritma jer igrali smo protiv jedne od reprezentacija koja je bila među osam najboljih na svijetu prošle godine i koju treba respektirati i cijeniti. To je reprezentacija koja je u visokoj fazi priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre i mislim da su daleko ispred nas u ovom momentu. Isto tako, želja i htijenje naših igrača su danas presudili.
Ne bih izdvajao nikoga, svi su igrali borbeno, angažirano, netko s malo više uspjeha, neko s manje, ali cilj je postignut. Ovo je prva utakmica nakon 20 dana treninga i više sam nego zadovoljan s izvedbom.''

''Igrali smo protiv jedne dobre momčadi i treba gledati pozitivno na to sve jer smo dobili jednu od osam najboljih ekipa na svijetu i da smo odigrali jednu dobru utakmicu'', izjavio je hrvatski izbornik.

''Bila je ovo teška utakmica, dvije momčadi koje imaju isti cilj - izboriti se za Olimpijske igre, a koje moraju proći kvalifikacijski turnir. Za nas je ovo bio dosta težak poraz, neočekivan. Zadovoljan sam svojim dečkima i onime što sam vidio na terenu. Uistinu sam zahvalan ljudima iz saveza što su nas ovako lijepo ugostili i na kraju krajeva što smo odigrali odličnu pripremnu utakmicu. Nakon Hrvatske putujemo za Sloveniju gdje ćemo također odigrati pripremnu utakmicu'', zaključio je izbornik Novog Zelanda Paul Henare.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider