Košarka
SPORTOVI
Košarka
Novi je i izbornik

Ovako izgleda nova Hrvatska: Bez NBA zvijezda po Svjetsko prvenstvo

Pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom novi su izazovi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska košarkaška reprezentacija idući tjedan počinje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. igrati u Kini.

Nakon razočaravajućeg poraza od Rusije na EuroBasketu, Hrvatska će plasman na svjetsku smotru tražiti s novim izbornikom Ivicom Skelinom koji je objavio popis igrača na koje će računati za prve dvije utakmice.

Hrvatska u petak 24. studenog gostuje kod Nizozemske, a potom će, u nedjelju 26. studenog s početkom u 18:00, u KC Dražen Petrović ugostiti Italiju.

Format kvalifikacija je nov i specifičan, nešto s čim će se Hrvatska i svi ostali po prvi put susresti. Kvalifikacije će se igrati u dva kruga, a u prvom su 32 reprezentacije raspoređene u osam skupina. Po tri prvoplasirane će u drugi krug skupa s bodovima osvojenim u međusobnim susretima. Tamo će skupa s tri reprezentacije stvoriti novu skupinu od ukupno šest ekipa i iz te skupine će tri najbolje selekcije plasirati se na SP.

Odluku FIBA-e da na ovakav način ustroji kvalifikacije kritizirali su mnogi, prvenstveno zbog činjenice da će brojne selekcije biti primorane nastupati bez svojih najboljih igrača. Zbog termina i cjelokupnog sistema kvalifikacija, Hrvatska neće moći računati na svoje NBA perjanice (Bogdanović, Bender, Šarić, Hezonja, Žižić, Zubac).

Na popisu izbornika Skelina su:

1. PLANINIĆ Darko
2. MAVRA Dominik
3. SIMON Krunoslav (priključuje se 25.11.2017.)
4. ŠAKIĆ Željko
5. ZUBČIĆ Tomislav
6. SOBIN Josip
7. MUSTAPIĆ Jakov
8. BILAN Miro
9. BARAĆ Boris
10. BOŠNJAK Domagoj
11. BILINOVAC Josip
12. BOŽIĆ Luka
13. RAMLJAK Ivan
14. KATIĆ Toni
15. KRUŠLIN Filip
16. BADŽIM Roko

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider