Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Košarka
Litva u igri

Ostala su tri imena koja kandidiraju za suparnika Hrvatske u osmini finala Eurobasketa

Košarkaši Belgije pobijedili su Ukrajinu sa 79-71 u posljednjem kolu skupine D i osigurali plasman u osminu finala, istovremeno otpisujući Latviju i Estoniju kao moguće suparnike Hrvatske za nedjeljni dvoboj u Lilleu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tek po završetku svih dvoboja znat će se konačan redoslijed, ali se zna da je popis mogućih hrvatskih suparnika sveden na tri reprezentacije: Litvu, Belgiju i Češku.

Ukrajinci su mogli pobjedom izboriti plasman u osminu finala, ali su sve dobro što su radili u prvom poluvremenu uništili u drugom. Belgijci su se vratili te drugu dionicu dobili s 12 razlike za konačnih 79-71. Gillet je s 15 koševa predvodio strijelce Belgije, Van Rossom je ubacio 14, a Serron i De Zeeuw po 11. Fesenko je s 20 poena bio uvjerljivo najbolji kod Ukrajinaca.

Belgija će u osminu finala s treće ili četvrte pozicije, ovisno o ishodima preostalih dvoboja: Estonija - Latvija i Litva - Češka.

Eurobasket 2015

Košarkaši Srbije u posljednjem su kolu skupine B Eurobasketa u Berlinu svladali Italiju s 101-82 i bez poraza osvojili prvo mjesto. Srbija je na krilima iznimno raspoloženog Miloša Teodosića (26 poena, 8 asistencija) već u 8. minuti vodila 25-12. Talijani su se vraćali, ali nijednom nisu uspjeli opasnije zaprijetiti izabranicima Aleksandra Đorđevića.

Nemanja Bjelica je ubacio 19 koševa uz 8 skokova, a dvoznamenkasti su još bili Miroslav Raduljica (14 poena) i Bogdan Bogdanović (10 koševa). Valja istaknuti da je Italija igrala bez Marca Belinellija koji je propustio utakmicu zbog lakše ozljede. Nando Gentile je s 19 koševa predvodio talijanske strijelce, Bargnani je ubacio 17, a Gallinari 14. U skupini B Srbija je prva, sve ostale pozicije još su u igri.

U našoj skupini C Slovenija je osvojila treće mjesto pobjedom 62:51 protiv slabašne Makedonije, te će ime svog suparnika u osmini finala čekati do kasnih sati današnjeg dana.

Recimo i da je u skupini A Poljska slavila protiv Finske 78:65, čime je osigurala treću poziciju na ljestvici. To znači da će u osmini finala gotovo sigurno igrati protiv Španjolske, kojoj je potrebna bilo kakva pobjeda protiv domaćina Njemačke da izbori plasman u nokaut fazu natjecanja.

Eurobasket 2015

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider