Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ispao iz rotacije

Hezonja odlazi iz Orlanda? Dvije su opcije za nastavak karijere

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja prolazi teško razdoblje u Orlandu. Ispao je iz rotacije i pao u nemilost trenera Vogela.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Magica Fran Vogel izjavio je za Orlando Sentinel kako planira poslati Hezonju u razvojnu ili D ligu. Bivši peti ''pick'' NBA drafta potpuno je ispao iz rotacije Magica i teško će ubrzo dobiti više minuta.

''Razmišljali smo o tome. I dalje ćemo ga držati na oku. Za nikoga nije dobro da dugo bude izvan rotacije, pogotovo kad postoji D liga'', rekao je Vogel.

Magic pred sobom ima težak raspored i malo vremena za treniranje, a Hezonja u zadnje vrijeme nije puno doprinio i za njega je u ovom trenutku najbolje da ima što više treninga i prilika za igrati pa makar i u D ligi.

To, naravno, nije rasplet kojemu su se nadali i Orlando i Hezonja, ali treba što prije pronaći rješenje koje će pomoći mladom hrvatskom košarkašu. Najgore od svega je da cijelu sezonu prosjedi i izgubi na putovanja bez previše treninga, jer NBA ritam utakmica je vrlo zahtjevan.

Druga od opcija koja se spominje je i potencijalni ''trade'' Hezonje. Orlando nasušno treba nekog koš igrača, ali neće forsirati ''trade'' samo da bi se riješio Hezonje. Čak i da dođe do toga, ne mora biti loše kao što se čini. Hrvatski reprezentativac ima poželjan ugovor i samo 21 godinu te se i dalje smatra perspektivnim igračem.

Hezonja je ove sezone na prosjeku od 3,9 poena i 30 posto šuta iz igre za 11 minuta po utakmici. Puno premalo, a u zadnje vrijeme dobiva minute na kapaljku. Ako uopće i dobije šansu da zaigra.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider