Košarka
SPORTOVI
Košarka
Trenerska legenda

VIDEO On je rame uz rame s Realom: 'Kukoč može biti vrhunski trener!'

Željko Obradović osvojio je jednaki broj naslova europskog prvaka kao i najtrofejniji klub Real Madrid.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rame uz rame s madridskim Realom, Željko Obradović već godinama stvara sliku o trenerskoj legendi i najvećem košarkaškom autoritetu starog kontineta. 54-godišnji srpski stručnjak ovih je dana u Zadru, a u ekskluzivnom intervjuu za Dnevnik Nove TV govori o svjetskom prvenstvu, najvećim hrvatskim zvijezdama, te ideji da Toni Kukoč postane novi izbornik.

Dvorana Višnjik sinoć je toplo pozdravila osmerostrukog prvaka Europe. Željko Obradović u Zadar je, sa svojim Fenerbahčeom, stigao na turnir "Zadar Basketball Tournament".
"Da, da, izuzetno sam zadovoljan, veoma srdačno, toplo, želim da se zahvalim svim ljudima koji su bili u sali na zaista tom veoma toplom dočeku", kazao nam je Obradović.

O Hrvatskoj na SP u Španjolskoj...

Klupska sezona tek je na početku, pa se još uvijek pretresaju dojmovi s nedavnog svjetskog prvenstva. Kako je Obradović vidio hrvatsku reprezentaciju u Španjolskoj?
"Mislim da je reprezentacija koja je mogla da ode i da napravi bolji rezultat, ali to je ta utakmica jedna koja je odlučivala, tako da se završilo kako se završilo."

O Bogdanoviću...

Prvi hrvatski igrač ponovno je bio Bojan Bogdanović. Čovjek kojeg je Obradović vodio u Feneru. Kakvu mu budućnost predviđa u NBA-u?
"On je možda na nekih 40% svojih mogućnosti. On može mnogo napredovati kao igrač i sve će zavisiti od njega. Sve on zna što sam mu rekao i zna moje mišljenje. Ja mu najiskrenije želim da ostane što duže u NBA-u, ali da ostane kao netko tko će obilježiti ligu i da bude netko tko je veoma bitan igrač."

O Šariću...

Visoko mišljenje Obradović ima i o Dariju Šariću.
"Igrač koji je dominantan u svim tim mlađim kategorijama, prošle godine je imao izvanrednu sezonu seniorsku. Odlučio se da ode u jedan veoma dobar klub, koji je veoma stabilan i s trenerom koji sigurno može da mu pomogne u njegovom razvoju - Dudom Ivkovićem. Također, svi preduvjeti postoje, ali mnogo toga će zavisiti od njega."

O Kukoču kao izborniku...

Nakon neuspjeha na svjetskom prvenstvu hrvatsku javnost zaintrigirala je priča o Toniju Kukoču kao mogućem izborniku. S Kukočem je igrao, odlično ga zna.
"On zna košarku i što se toga tiče tu apsolutno nikakav problem nije. Ja mislim da svatko od tih vrhunskih igrača može biti vrhunski trener, samo je stvar zanata, odnosno pripreme treninga, pripreme utakmica, ulazak u svakodnevicu tog posla. A, za to mu je potrebno da oko sebe ima neke ljude koji mu oko toga mogu pomoći, netko tko ima vrhunsko ime kao igrač i tko ima znanje kao on, sigurno da može."

Obradović je pokazao put. Godine 1991. kao trener je debitirao u Partizanu i nakon godinu dana postao prvak Europe. I tako osam puta. Kao i Real Madrid.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider