Košarka
SPORTOVI
Košarka
Final Four Eurolige

Olympiakos izbacio favorizirani CSKA: Spanoulis opet junak

Košarkaši Olympiakosa prvi su finalisti ovogodišnje Eurolige, oni su u polufinalnom susretu na završnom turniru u Madridu svladali favorizirani CSKA iz Moskve sa 70-68 (17-20, 18-16, 12-15, 23-17).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Junak pobjede Olympiakosa ponovno je bio Vassilis Spanoulis koji je 11 od svojih 13 koševa postigao u posljednje tri i pol minute. Do tog trenutka Spanoulis je imao šut i igre 0-11 (0-6 za dva, 0-5 za tricu), samo da bi u odlučujućim trenucima ubacio tri trice i jednu dvicu.

CSKA je u posljednje četiri minute ušao s prednosti od 61-52, ali uslijedile su njihove brojne pogreške u napadu, koje je s dva nevjerojatno glupa prekršaja "začinio" Nando De Colo kojima je poklonio po dva puta slobodna bacanja Kostasu Sloukasu, a "probudio" se i Spanoulis, pa je Olympiakos minutu i pol prije kraja stigao do vodstva 66-63. CSKA je uspio preko Sonnyja Weemsa 31 sekundu prije kraja izjednačiti na 66-66, samo da bi Spanoulis 9.9 sekundi prije kraja utakmice pogodio tricu preko ruke De Cola sa 69-66. De Colo je pogodio oba slobodna bacanja za 69-68, potom je Sloukas pogodio jedno od dva bacanja za 70-68 sedam sekundi prije kraja, no ruski sastav u preostalom vremenu nije uspio izvesti suvislu akciju.

Georgios Printezis postigao je 14 koševa za Olympiakos, Spanoulis je dodao 13, a Sloukas 10. Kod CSKA najefikasniji su bili De Colo sa 18 i Saša Kaun sa 11 koševa.

Amerikanac s hrvatskom putovnicom u redovima Olympiakosa Oliver Lafayette igrao je devet minuta i postigao tri koša (šut za dva 0-1, trica 1-1).

U nedjeljnom finalu Olympiakos će igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojemu od 21 sat igraju domaćin turnira Real Madrid i Fenerbahce Ulker.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider