Košarka
SPORTOVI
Košarka
De Colo Mvp

Tony Parker odveo Francuze na Olimpijske igre u Rio!

Francuska košarkaška reprezentacija pridružila se Hrvatskoj i Srbiji na Olimpijskim igrama u Riju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Francuske opravdali su ulogu favorita olimpijskih kvalifikacija u Manili, gdje su u finalu svladali Kanadu s 83-74 te se pridružili Hrvatskoj i Srbiji kao posljednja od tri reprezentacije koja se ovog vikenda kvalificirala za turnir u Rio de Janeiru.

Francuze je do pobjede i devetog sudjelovanja na olimpijskim igrama predvodio kapetan Tony Parker s 26 koševa i četiri asistencije, a Nando De Colo je postigao 22 koša. Najbolji strijelac Kanađana, koji su pali tek u posljednje tri minute dvoboja, bio je Corey Joseph s 20 poena.

Najboljim igračem turnira u Manili proglašen je Nando De Colo koji je ove sezone osvojio naslov pobjednika Eurolige s moskovskim CSKA i naslov najkorisnijeg igrača Eurolige.

Reprezentacije koje su se kvalificirale uskoro će saznati u kojoj će se skupini na olimpijskom turniru naći. Dva od tri kvalifikanta bit će smještena u skupinu A s reprezentacijama SAD-a, Venezuele, Kine i Australije, dok će jedna reprezentacija u skupinu B s Argentinom, Brazilom, Španjolskom, Litvom i Nigerijom. Četiri najbolje reprezentacije iz obje skupine izborit će mjesto u četvrtfinalu.

Olimpijski turnir u Rio de Janeiru započinje 6. kolovoza, a završava finalom koje je na rasporedu 21. kolovoza.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider