Košarka
SPORTOVI
Košarka
Večer iznenađenja

Održan NBA draft: Jedan od najčudnijih svih vremena!

U noći s četvrtka na petak u New Yorku je održan NBA draft. Dovoljno je za početak reći da je predviđeni 1. pick završio tek kao šesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Anthony Bennett bio je zvijezda večeri, iako on, kao ni svi prisutni u Barclays Centeru, nije očekivao da će upravo njegovo ime biti prvo prozvano. Krilnog centra sa sveučilišta UNLV izabrao je Cleveland.

"Iznenađen sam kao i svi prisutni u dvorani. Nisam imao pojma tko bi eventualno mogao biti prvi pick drafta, ali sam znao da je sve moguće. Presretan sam, drago mi je da sam dobio ovakvu priliku i zbog toga sam zahvalan Bogu", rekao je Bennett odmah nakon što je postao prvi pick drafta!

Kao drugi je na ovogodišnjem draftu birao Orlando, a on se pojačao za šutera sa sveučilišta Indiana – Victora Oladipa. Washington Wizardsi su kao treći birali krilnog igrača s Georgetowna, Otta Portera, dok su Charlotte Bobcatsi draftirali još jednog igrača s Indiane – Codyja Zellera (centar).

Predviđeni prvi pick NBA drafta, centar Nerlens Noel, završio je kao tek šesti, a birao ga je New Orleans. Prema zasada neslužbenim informacijama, Noel je odmah potom poslan u Philadelphiju 76ers, dok je u suprotnom smjeru otišao Jrue Holiday.

Ponajbolji igrač prošle sezone u NCAA ligi, Trey Burke (Michigan), draftiran je od strane Minnesota Timberwolvesa, ali je potom odmah poslan u Utah Jazz.

Milwaukee je imao 15. pick ovogodišnjeg NBA drafta, te ga iskoristio za vjerojatno najveće iznenađenje nakon Bennetta. Naime, Bucksi su draftirali 18-godišnjeg grčkog košarkaša Giannisa Antetokounmpa, koji igra na poziciji krilnog-centra. Antetokounmpo dolazi iz Filathlitikosa u Grčkoj.

Ovogodišnji finalisti NBA lige, San Antonio Spursi, su kao svog prvog picka (28.), ni najmanje iznenađujuće, uzeli Europljanina, točnije 19-godišnjeg Francuza Livija Jean-Charlesa. Jedan od najvećih europskih talenata Alex Abrines iz Barcelone bio je 32. pick druge runde drafta, a uzela ga je Oklahoma City.

Spomenimo i da je Arslan Kazemi, izabran kao 54. pick druge runde drafta od strane Washingtona, postao prvi Iranac koji je draftiran u NBA ligu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider