Košarka
SPORTOVI
Košarka
uživajte dok možete

Odlučeno: Euroliga u novom formatu i to BEZ hrvatskog predstavnika!?

Košarkaška Eurolige od sezone 2016/17. igrat će se u novom formatu sa 16 klubova, odlučeno je na sastanku vodstva Eurolige u Barceloni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odlučeno je da će 11 klubova biti stalni sudionici elitnog natjecanja "Starog kontinenta", tri će ući u ligu kao prvaci svojih zemalja, a preostala dva kluba bili bi pobjednik Eurokupa, te pobjednik kvalifikacijskog turnira.

Među sigurnim sudionicima Eurolige nema hrvatskih klubova već su to klubovi sa A licencom - Anadolu Efes , CSKA Moskva, EA7 Emporio Armani, Barcelona, Fenerbahče. Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz, Maccabi Tel Aviv, Olympiacos, Panathinaikos, Real Madrid i Žalgiris. Po svemu sudeći nacionalni prvaci će doći iz Njemačke i Francuske, a treći možda iz Poljske, Litve i Italije. Možda čak i iz regionalne ABA lige.

Podsjetimo, Cedevita je ovosezonski nastup u Euroligi izborila ulaskom u finale ABA lige, u kojem je glatko poražena od Crvene zvezde. Ukoliko pobjednik ABA lige neće ići u Euroligu, Cedevita, Cibona ili neki drugi prvak Hrvatske morat će nastup u najelitnijem europskom klupskom natjecanju potražiti kroz kvalifikacije, što će biti iznimno teško!

Igrat će se u dvokružnom sustavu, odnosno 30 kola. Nakon završetka regularnog dijela sezone, prvih osam klubova će igrati četvrtfinale (na tri dobivene utakmice), a potom slijedi 'Final Four'.

Dogovor o novom formatu Eurolige postignut je na deset godina, uz opciju produžetka za još deset.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider