Košarka
SPORTOVI
Košarka
luda večer talijana

Novi poraz Španjolske, Talijani im zabili preko 100 koševa

U susretu 3. kola skupine B EuroBasketa košarkaša Italija je u Berlinu iznenađujuće svladala Španjolsku sa 105-98 (42-45).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska je imala lagano vodstvo na poluvremenu, ali Italija je u nastavak krenula serijom 15-2, povela sa 57-47, te više nije ispuštala prednost. Sjajnu šutersku večer imao je Marco Belinelli koji je pogodio sedam od devet trica, te utakmicu završio sa 27 koševa, sedam asistencija i četiri skoka, a sjajan je bio i Danilo Gallinari sa 29 ubačaja, osam skokova i šest asistencija, dok je u Španjolskoj daleko najbolji bio veteran Pau Gasol sa 34 poena, 10 skokova i pet asistencija.

Nakon dva kola Italija ima dvije pobjede i jedan poraz, a Španjolska jednu pobjedu i dva poraza.
U ostala dva susreta 3. kola ove skupine Srbija je uvjerljivo sa 93-64 (42-32) svladala Island, te tako osigurala plasman u osminu finala dva kola prije kraja prvoga kruga.

Do treće pobjede u isto toliko nastupa Srbiju su predvodili Nemanja Nedović sa 15 i Miroslav Raduljica sa 13 ubačaja, dok je jedini s dvocifrenim učinkom u sastavu Islanda, koji je pretrpio i treći poraz, bio Logi Gunnarsson sa 18 poena, dok je Turska nadigrala domaćina Njemačku sa 80-75 (41-24). Turci su vodili od samog početka dvoboja, utakmicu su otvorili sa 9-0, a krajem prve četvrtine imali su i maksimalnih 21 razlike (29-8).

Nijemci su u preostale tri četvrtine postupno smanjivali zaostatak, ali konačnih pet razlike ustvari je najbliže što su uspjeli doći. Cedi Osman postigao je 17, Semih Erden 16, a Ersan Ilyasova i Ali Muhammed po 15 poena za Tursku, dok su Njemačku vukli Dennis Schroeder sa 24 i Dirk Nowitzki sa 15 pogodaka. Turska je sada na omjeru 2-1, a Njemačka na 1-2.
 

Eurobasket 2015

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider