Košarka
SPORTOVI
Košarka
U srijedu protiv Litve

Nova pobjeda košarkaša: Šarić i Bogdanović riješili Tursku

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija nastavila je niz pobjeda u pripremnim utakmicama pred nastup na Eurobasketu (5-20. rujna), u petom susretu ovoga ljeta izabranici Velimira Perasovića svladali su u Kaunasu Tursku sa 74:66 (14-17, 23-16, 18-12, 19-21).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon već uobičajenog slabijeg ulaska u utakmicu, Hrvatska je preuzela kontrolu rezultata u drugoj četvrtini, te tijekom čitavog drugog poluvremena bila u vodstvu.

Odlično je funkcionirala igra u obrani, dok su se u napadačkom dijelu posebno istakli Dario Šarić i Bojan Bogdanović.

Sredinom četvrte četvrtine Hrvatska je ostvarila najveću prednost od 14 razlike (64:50), no tada su naši reprezentativci zaredali s nekoliko brzopletih poteza u napadu, prvenstveno je neoprezan bio Mario Hezonja, što su Turci iskoristili za približavanje na 67:60. Ipak, da utakmica ne uđe u neizvjesnu završnicu pobrinuo se Bogdanović koji je pogodio tricu za 72:63 kojom je riješio pitanje pobjednika.

Hrvatska će na turniru u Kaunasu u srijedu igrati protiv domaćina Litve nakon čega slijedi povratak u Zagreb gdje će od 26. do 28. ovog mjeseca još odigrati posljednji pripremni turnir na kojemu će još sudjelovati Izrael, Estonija i BiH.

U prvom krugu Eurobasketa Hrvatska će biti domaćin skupine C koja će se igrati u zagrebačkoj Areni, a suparnici će joj biti Slovenija, Grčka, Makedonija, Nizozemska i Gruzija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider