Košarka
SPORTOVI
Košarka
26 godina poslije

FOTO Nova košarkaška euforija: Ponoviti uspjeh Dražena, Kukoča i Rađe!

Nakon vrlo dobre debitantske sezone u NBA ligi i najdužeg odmora u karijeri, Bojan Bogdanović ponovno je u najdražem društvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Godine 1989. Zagreb je ugostio europsku košarkašku elitu, a reprezentacija bivše Jugoslavije predvođena Draženom, Kukočem i Rađom pomela konkurenciju i uvjerljivo osvojila naslov prvaka Europe. Iste te godine rođen je Bojan Bogdanović. Čovjek koji 26 godina kasnije, na još jednom Eurobasketu u našem glavnom gradu, do velikog rezultata želi odvesti hrvatsku reprezentaciju.

Smiješak Bojana Bogdanovića smiješak je zadovoljnog čovjeka. Nakon vrlo dobre debitantske sezone u NBA ligi i najdužeg odmora u karijeri, ponovno je u najdražem društvu. Među suigračima iz reprezentacije, s kojima ga u rujnu čeka uistinu poseban izazov - Eurobasket na domaćem parketu.

"Već smo evo i na prvom sastanku pričali o tim ulaznicama, jer stvarno velika je potražnja za njima. Znamo koliko će ljudi htjeti doći do ulaznica, da će biti teško, ali sigurno da će nam goditi taj pritisak navijača. Što nama na leđa u prvim utakmicama, što i protivnicima", kaže Bogdanović, hrvatski reprezentativac i član Brooklyn Netsa.

Hrvatska će uvodnu skupinu igrati u zagrebačkoj Areni i hvatati pravi zalet za nokaut fazu u francuskom Lilleu.
"Imamo sada već par NBA igrača, dobrih euroligaških igrača, najboljeg centra Eurolige, tako da imamo stvarno širinu unutar naše reprezentacije."

A, koliko ta reprezentacija može na jednom od najizjednačenijih Eurobasketa u povijesti?
"Mi svake godine ciljamo na ono najveće, na ulazak na to postolje. Glupo je sada govoriti, prerano davati izjave, ali eto kažem, nadam se da ćemo svi ostati zdravi i mislim da imamo dobre šanse za napraviti nešto veliko."

Uloga Bojana Bogdanovića presudna je na tom putu. Jer, 26-godišnji Mostarac vođa je i najbolji igrač hrvatske reprezentacije. Koji će na pripreme prvi put stići u statusu NBA igrača. Koliko Bojanu znači sezona u najboljoj ligi svijeta?
"Pa, znači mi puno i što se tiče iskustva i što se tiče nekog napretka. Mislim da sam tu unaprijedio svoju igru i da mogu puno bolje odreagirati u nekim situacijama, što prije nije bio slučaj."

Dio NBA svijeta sljedeće će sezone biti i Mario Hezonja, najbolje rangirani Hrvat u povijesti drafta. Kao i ostatak košarkaškog svijeta i Bogdanović je impresioniran mogućnostima 20-godišnjeg Dubrovčanina.
"Što se tiče Marija, znamo svi kakav se potencijal krije u njemu. Pokazao je to ove sezone u Barceloninom dresu i mislim da nam može puno pomoći već ovaj Eurobasket."

Eurobasket od kojeg više od svega očekujemo, rađanje nove košarkaške euforije...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider