Košarka
SPORTOVI
Košarka
svi im se smiju

Knicksi otpustili Fishera, pa dobili urnebesno 'zanimljivu ponudu'

New York Knicksi raskinuli su suradnju s Fisherom, nakon čega im se otvoreno ponudila košarkaška legenda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američka profesionalna košarkaška NBA momčad New York Knicks u ponedjeljak je otpustila trenera Dereka Fishera nakon devet poraza u posljednjih 10 utakmica. Za daljnjeg vršitelja dužnosti imenovan je dosadašnji Fisherov pomoćnik Kurt Rambis.

Fisher je postao trener New York Knicksa na početku prošle sezone, te je u svojoj debitantskoj godini na klupi ostvario mizeran učinak od 17-65. Početkom ove sezone momčad je zaigrala bolje, te je sve donedavno bila u ozbiljnoj konkurenciji za plasman u doigravanje, ali loša forma u posljednja tri tjedna dovela je do toga da su Knicksi s omjerom 23-31 trenutačno 12. momčad Istoka s pet utakmica zaostatka za osmim Detroit Pistonsima, koji su na osmoj poziciji na Istoku, posljednjoj koja vodi u doigravanje.

Rambis, iza kojega je 18 godina trenerskog iskustva u NBA ligi, većinom u ulozi pomoćnika, dosada je kao glavni trener radio samo u Minnesota Timberwolvesima s kojima je u dvije sezone krajem prošlog desetljeća ostvario omjer 56-145.

Spomenimo i anegdotu nakon što je objavljeno da su Knicksi otpustili trenera. Putem Twittera se oglasio Dennis Rodman, legenda Detroit Pistonsa i Chicago Bullsa, koji se s velikom dozom sarkazma ponudio predsjedniku njujorškog kluba Philu Jacksonu.

"Hey Phil Jackson i New York Knicks. Ja imam prilično pristojan rezime na terenu i znam trenirati igrače. I slobodan sam. Nazovite me".

Rodman je peterostruki NBA prvak s Pistonsima i Bullsima, dva puta je bio proglašen najboljim obrambenim igračem u ligi i čak je sedam puta bio najbolji skakač lige. Od 2011. godine Rodman je ponosni član Naismithove Košarkaške kuće slavnih.

Knicksi već godinama pokušavaju pronaći formulu kojom bi se vratili u slavne 70-te godine prošlog stoljeća kada su upisana jedina dva naslova prvaka. Na titulu konferencijskog prvaka čekaju čak 17 godina i mnogi se pitaju što se događa u jednom od najslavnijih NBA momčadi svih vremena.

Dolazak Phila Jacksona na mjesto predsjednika trebao je trznuti Knickse, no to se nije dogodilo. Od ožujka 2014. godine New York je više skretao pažnju svojim slabim rezultatima i lošim potezima. Jedan od njih, pokazalo se, bio je i angažiranje Fishera za trenera, a čini se i da bi mogao biti i angažman Rambisa, sudeći prema njegovom dosadašnjem rezimeu.  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider