Košarka
SPORTOVI
Košarka
Warriorsi pokazali 'tko je gazda'

Netsi bolji od Pacersa, Bogdanović bliže doigravanju od Rudeža

Brooklyn Netsi Bojana Bogdanovića svladali su Indiana Pacerse Damjana Rudeža 111:106, čime su se vratili na osmu poziciju Istočne konferencije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brooklyn i Indiana su dvije od šest momčadi na Istoku koje se grčevito bore za NBA doigravanje, a prvi korak ka tom uspjehu napravili su Netsi. Oni su pred svojim navijačima odigrali jako dobru utakmicu protiv odlične obrambene momčadi u ligi, te su u konačnici slavili sa 111:106.

Brook Lopez bio je nezaustavljiv u prvoj četvrtini koju su Netsi dobili s 33:15, no potom su se u drugoj raspucali Pacersi, zajedno s našim Rudežom. On je, između ostaloga, pogodio jednu dalekometnu tricu preko ruke junaka susreta - Lopeza.

Na poluvrijeme se otišlo s +3 u korist domaćina, koji je susret prelomio u samoj završnici kvalitetnom obranom. Indiana je imala napad kod 100:105, a s tricom je pokušao smanjiti centar Roy Hibbert?! Njegova lopta nije bila ni blizu obruča, a to je u idućem napadu kaznio Joe Johnson svojom trećom tricom na dvoboju.

Damjan Rudež odlično je iskoristio 18 i pol minuta koliko je proveo na parketu. Ubacio je 12 poena uz samo jedan promašaj iz igre (5-6), te je upisao dvije asistencije. Bogdanović je na parketu proveo svega osam minuta, te je ostao bez učinka. 

Devet utakmica prije kraja Brooklyn je ponovno osmi na Istoku, a može biti i sedmi ukoliko pobjedi u utakmici manje koju ima u odnosu na sedmoplasirani Miami Heat. Indiana je pak 10., ali ima svega dvije utakmice zaostatka za Miamijem.

U derbiju večeri najbolja momčad lige Golden State Warriors slavila je na gostovanju u Los Angelesu kod Clippersa sa 110:106. 'Splash Brothersi' (Steph Curry i Klay Thompson) ubacili su kombinirano 52 poena što je bilo previše za Clipperse. Losanđeleški dvojac Blake Griffin i Chris Paul bio je još uvjerljiviji (40 + 27), no osim njih dvojice nijedan drugi igrač nije bio naročito raspoložen.

Spomenimo i da je u reprizi lanjskog finala San Antonio ponovno bio bolji od Miami Heata. LeBron James više nije stanovnik Floride, pa Spursi samim time daleko lakše dolaze do pobjeda. Ovoga je puta bilo 95:81, a najefikasniji Spurs bio je Kawhi Leonard s 22 poena i devet skokova.

NBA liga, utorak:

Brooklyn - Indiana 111:106
Miami - San Antonio 81:95
Detroit - Atlanta 105:95
LA Clipperse - Golden State 106:110

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider