Košarka
SPORTOVI
Košarka
Totalni delirij

VIDEO Pogledajte tricu za naslov prvaka pred 74 tisuće navijača

U noći s ponedjeljka na utorak nije bilo utakmica u NBA ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad Villanova Wildcats osvojila je naslova američkog sveučilišnog prvaka (NCAA) svladavši u ponedjeljak navečer finalu u Houstonu North Carolinu sa 77:74.

Utakmicu, koju je gledalo 74.340 gledatelja, odlučio je Kris Jenkins koji je pogodio tricu sa zvukom sirene. To je drugi naslov za momčad iz Pennsylvanije, nakon 1985. godine.

Wildcatsi su tako oduzeli mogućnost Tar Heelsima da dođu do svog šestog naslova, naime North Carolina je zadnji put osvojila naslov sveučilišnog prvaka 2009.

U redovima Villanove najučinkovitiji je bio Phil Booth sa 20 koševa, Ryan Arcidiacono je dodao 16 a junak utakmice Jenkins 14.

'Vježbali smo tu kombinaciju'

"Znali smo da ćemo pokušati tu kombinaciju na kraju utakmice jer smo je vježbali za vrijeme cijelog turnira", kazao je Arcidiacono.

"Htio sam pucati ali sam čuo kako neko viče iza mene. To je bio Kris. Dao sam mu loptu i bio je siguran."

Villanova je dvije minute prije kraja imala prednost od šest koševa, ali su se Tar Heels vratili u igru zahvaljujući trici Marcusa Paigea s kojom su izjednačili na 74-74.

Momčad North Carolina Tar Heelsa, koja je slovila kao favorit prije finala, predvodio je Paige sa 21 postignutim pogotkom dok je Joel Berry dodao 20 koševa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider