Košarka
SPORTOVI
Košarka
Najbolja partija

Zubac 16 koševa i 11 skokova u porazu Lakersa

Ivica Zubac u posljednjoj je utakmici Los Angeles Lakersa na ovogodišnjoj NBA Ljetnoj ligi u Las Vegasu odigrao svoju najbolju utakmicu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi hrvatski košarkaš, 19-godišnji centar Ivica Zubac u posljednjoj je utakmici Los Angeles Lakersa na ovogodišnjoj NBA Ljetnoj ligi u Las Vegasu odigrao svoju najbolju utakmicu, za 26:45 minuta provedenih na parketu postigao je 16 koševa (šut za dva 8-14) uz 11 skokova i 6 blokada, ali njegova je momčad izgubila od Utah Jazza sa 88-92.

Zubac, kojega su Lakersi izabrali kao 32. na ovogodišnjem "draftu", svih je pet utakmica u Las Vegasu započeo u početnoj petorci Lakersa, a protiv Jazza je ostvario najbolje učinke po broju poena, skokova i blokada. Lakersi su nastup u Ljetnoj ligi započeli s tri pobjede, ali uslijedio je 80-88 poraz od Cleveland Cavaliersa u osmini finala, a zatim i poraz od Utaha u utješnoj utakmici.

Sacramento Kingsi su u Las Vegasu izgubili svih pet utakmica, u posljednjem nastupu bolji su sa 90-86 nakon produžetka bili San Antonio Spursi, a hrvatski igrač Duje Dukan je za Kingse odigrao 16:14 minuta i za to vrijeme postigao 8 koševa (šut za dva 1-3, trica 2-4), 3 skoka i 4 asistencije. Dukan je prošle sezone odigrao jednu službenu utakmicu za Kingse.

U noći sa subote na nedjelju na programu su četvrtfinalni dvoboji u kojima će za Phoenix Sunse protiv Denver Nuggetsa nastupiti 18-godišnji Dragan Bender. Bendera su Sunsi izabrali kao 4. na ovogodišnjem "draftu", te mladi Čapljinac dobija najveću minutažu u svojoj momčadi u Las Vegasu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider