Košarka
SPORTOVI
Košarka
NBA doigravanje

Warriorsi pregazili Rocketse, Curry s pola 'gasa'

Golden State Warriorsi pobijedili su Houston Rocketse sa 104:78 u prvoj utakmici doigravanja NBA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni NBA prvaci i vlasnici novog rekordnog učinka (73-9) u regularnoj sezoni krenuli su u obranu naslova pobijedivši Houston sa 104-78 u svojoj Oracle Areni, u prvoj utakmici prvog kruga doigravanja.

Golden State je pod vodstvom Stephena Curryja već u prvom poluvremenu obavio najveći dio posla, jer su Warriorsi na odmor otišli s velikih 27 koševa prednosti (60-33), a njihov je kapetan za manje od 17 minuta u igri postigao 24 koša gađajući trice 5/7.

Zbog bolova u desnom stopalu, koje je osjetio krajem druge četvrtine, Curry je u drugom poluvremenu odigrao samo početne tri minute treće četvrtine i više se nije vraćao u igru. No, i bez njegove pomoći Warriorsi su uspjeli većim dijelom drugog poluvremena održavati Houston na 20 ili više koševa zaostatka.

Uz Curryja, svoj uobičajeni doprinos pobjedi Golden Statea dali su Klay Thompson sa 16 koševa i Draymond Green s 12 poena, 10 skokova i četiri asistencije.

James Harden je bio najbolji strijelac Houstona sa 17 koševa, ali uz šut 7/19. Dwight Howard je završio dvoboj s 14 poena i 11 skokova.

I druga utakmica ove serije bit će odigrana u Oracle Areni, a na rasporedu je u noći s ponedjeljka na utorak, u 4.30 sati po hrvatskom vremenu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider