Košarka
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Košarka
Čudesna partija Lowryja

VIDEO Toronto demolirao Miami za prvo konferencijsko finale!

Umjesto drame, odlučujuća (sedma) utakmica bila je jednosmjerna ulica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Toronta pred svojim su navijačima svladali Miami sa 116:89 u sedmoj, odlučujućoj utakmici drugog kruga NBA doigravanja, čime su se Raptorsi prvi put u klupskoj povijesti probili do konferencijskog finala u kojem ih čeka borba s dosad neporaženim Clevelandom.

Toronto Raptorsi su i u prolaz prvom krugu, protiv Indiana Pacersa, izborio u sedmoj utakmici odigranoj pred svojim navijačima u Air Canada Centreu. Drugi put suočeni s eliminacijom, Raptorsi su odigrali sjajnu posljednju četvrtinu (30-11) u kojoj su potpuno razbili otpor Miami Heat, ponajviše zahvaljujući svojem najboljem igraču u regularnom dijelu sezone razigravaču Kyleu Lowryju koji je dvoboj završio s 35 koševa, devet asistencija i sedam skokova.

Lowry je odličnu napadačku pratnju imao u DeMaru DeRozanu koji je ubacio 28 poena uz osam skokova. Unatoč činjenici da su ostali bez svog prvog centra Jonasa Valančiunasa, Raptorsi su u utakmici odluke bili potpuno nadmoćni u reketu, zahvaljujući Kongoancu Bismacku Biyombu i krilnom centru Patricku Pattersonu koji su gotovo sami nadskakali cijelu momčad Miamija (27-30). Domaća momčad je završila utakmicu s 20 skokova više (50-30), a Biyombo je uz 16 skokova i dvije blokade ubacio i 17 koševa, što mu je osobni NBA rekord. Patterson je ubacio 11 koševa uz 11 skokova, a 14 poena je u pobjedu Toronta ugradio DeMarre Carroll.

Kod Miamija nije bilo posebno raspoloženog igrača. Goran Dragić i Dwyane Wade ubacili su po 16 koševa, novak Justise Winslov postigao je 14, Joe Johnson 13, a Luol Deng 12 poena.

Toronto je tako stigao do svog prvog konferencijskog finala, gdje ih čeka Cleveland koji je u prva dva kruga s 4-0 pomeo Detroit i Atlantu. Finalna serija u Istočnoj konferenciji započet će u noći s utorka na srijedu (2.30 sati ujutro) po hrvatskom vremenu.

U noći s ponedjeljka na utorak (3:00 ujutro po hrvatskom vremenu) kreće finalna serija u Zapadnoj konferenciji, a u prve dvije utakmice aktualni prvaci Golden State Warriorsi domaćini su Oklahoma City Thunderu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider