Košarka
SPORTOVI
Košarka
snimka odlučila

Drama u Torontu: Veliki povratak i nepriznata trica u zadnjoj sekundi

Košarkaši Toronto Raptorsa i Atlanta Hawksa domaćim su pobjedama protiv Indiana Pacersa, odnosno Boston Celticsa stigli nadomak plasmana u drugi krug doigravanja u NBA ligi,

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Toronto i Atlanta vode s po 3-2 u pobjedama u serijama NBA doigravanja koje se igraju na četiri pobjede.

Iznimno zanimljivo je bilo u Torontu gdje su domaći Raptorsi napravili veliki preokret u četvrtoj četvrtini, te su na kraju doslovno stotinke sekunde odlučivale o tome hoće li zadržati prednost od tri poena ili će morati potražiti pobjedu u produžetku.

Video tehnologija odlučila

Naime, pri rezultatu 102-99 2.7 sekundi prije kraja Pacersi su izvodili loptu ispod obruča Raptorsa, ona je došla do njihova najboljeg strijelca Paula Georgea koji se umjesto šuta za tricu odlučio za dodavanje Solomonu Hillu koji je pogodio tricu za izjednačenje, ali pregledom snimke suci su ustvrdili kako je lopta napustila Hillove prste neposredno nakon što je isteklo vrijeme za odigravanje utakmice.

Indiana je pred kraj treće četvrtine imala veliku prednost od 15 razlike (90-75), no uslijedila je nevjerojatna serija Toronta od 23-2 kojom je tri i pol minute prije kraja domaća momčad stigla do prednosti od 98-92. Indiana se tricom Solomona Hilla 15-ak sekundi prije kraja uspjela primaknuti na 100-99, a nakon što je DeMar DeRozan pogodio oba slobodna bacanja za 102-99 uslijedila je opisana posljednja akcija Pacersa na utakmici.

DeMar DeRozan je sa 34 koša bio najbolji strijelac Raptorsa, Kyle Lowry je dodao 14 ubačaja, dok je pričuvni centar Bismarck Biyombo u važnu pobjedu ugradio 10 poena i 16 skokova. Kod Pacersa sjajan je bio Paul George sa 39 pogodaka, te po 8 skokova i asistencija, George Hill je dodao 15, a Solomon Hill 11 koševa.

Raptorsi u svojoj 20-godišnjoj povijesti još niti jednom nisu izbacili suparnika u seriji na četiri pobjede u doigravanju, a prvu priliku da im to uspije protiv Pacersa imat će u petak kada se igra šesta utakmica u Indianapolisu. U slučaju pobjede Pacersa, odlučujuća sedma utakmica igrat će se u nedjelju u Torontu. Pobjednik dvoboja Raptorsa i Pacersa u drugom će krugu igrati protiv boljeg iz ogleda Miami Heata i Charlotte Hornetsa u kojemu je trenutačni omjer 2-2.

Atlanta bolja od Celticsa

Atlanta Hawksi obranili su prednost domaćeg terena protiv Boston Celticsa uvjerljivom 110-83 pobjedom u petoj utakmici. Početak dvoboja nije sugerirao takav rasplet, jer su gosti sredinom druge četvrtine vodili sa 29-19. No, uslijedila je sjajna serija domaćih koji su pogodili čak 12 uzastopnih šutova iz igre za seriju 28-8 kojom su preuzeli kontrolu rezultata. Početkom drugog poluvremena Celticsi su se primaknuli sa 53-48, a onda je uslijedila nova serija Hawksa od 31-10 kojom su domaći stigli do velikih 84-58 dvije minute prije kraja treće četvrtine i time riješili susret.

Igrač s klupe Mike Scott je sa 17 poena predvodio strijelce Hawksa, Kent Bazemore i Jeff Teague su dodali po 16, dok je Evan Turner sa 15 pogodaka bio najefikasniji kod Celticsa.

U svih pet dosadašnjih susreta Atlante i Bostona pobijedili su domaćini, a šesta utakmica igrat će se u Bostonu u četvrtak. Ukoliko i Celticsi obrane domaći parket, odlučujuća sedma utakmica na programu je u subotu u Atlanti. Pobjednik ovog dvoboja u drugom će krugu igrati protiv prvih nositelja Istoka i prošlogodišnjih finalista Clevelenad Cavaliersa koji su sa 4-0 izbacili Detroit Pistonse.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider