Košarka
SPORTOVI
Košarka
Reakcije sa svih strana

NBA trese veliki skandal: Pi... seljačka... Je.. se rasističko govno! Je.. se!''

Vlasnik ponajbolje košarkaške momčadi NBA lige Los Angeles Clippersa Donald Sterling našao se u središtu skandala zbog rasističkih komentara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju američkih medija, Sterling je svojoj djevojci putem telefonskog razgovora poručio:

''Možeš spavati s crncima, oni mogu dolaziti k tebi, možeš s njima raditi što god hoćeš, ali najmanje što smiješ je voditi ih sa sobom na utakmice.

NBA liga se odmah bacila na istragu ovog slučaja, dok izvori bliski klubu tvrde da među igračima, pogotovo tamnoputima, vlada nevjerica i ljutnja. Novinar Alex Kennedy otkrio je da većina igrača Clippersa traži da NBA liga suspendira njihova vlasnika, a svoje je mišljenje po tom pitanju izrazio i najbolji igrač današnjice LeBron James:

''Za Sterlinga nema više mjesta u NBA ligi!''

Najbrutalniji u komentiranju cijelog slučaja bio je "rapper" Snopp Dogg, koji je snimio video poruku za vlasnika losanđeleškog kluba.

''Ovo je poruka za je... vlasnika LA Clippersa: Pi... seljačka... Je.. se rasističko govno! Je.. se!''

Reagirali su i igrači kluba koji su na zagrijavanju uoči utakmice s Golden Stateom majice okrenuli naopačke kako se klupski grb ne bi vidio.

Clippersi su na kraju na gostovanju poraženi 118:97 čime je Golden State izjednačio na 2:2. Warriorse je predvodio Curry s 33 koša. (TS / VLM)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider