Košarka
SPORTOVI
Košarka
Slavio i Milwaukee

VIDEO Durant i društvo uvjerljivi uoči All-Star pauze

Prije jednotjedne stanke u NBA ligi, zbog All-Star vikenda, odigrane su dvije utakmice u kojima su domaće pobjede ostvarili Milwaukee protiv Washingtona s 99-92 i Oklahoma City protiv New Orleansa sa 121-95.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrači Oklahome 40. pobjedu u sezoni posvetili su Ingrid Williams, pokojnoj supruzi njihovog pomoćnog trenera Montyja Williamsa, koja je u utorak navečer stradala u prometnoj nesreći, a u srijedu preminula.

Russell Westbrook je bio na pragu još jednog 'triple-double' učinka u uvjerljivoj domaćoj pobjedi Thundera, za što mu je nedostajao samo jedan skok (23 koša, 10 asistencija, 9 skokova), a Kevin Durant je uz 23 poena podijelio šest asistencija. Serge Ibaka je ubacio 18 koševa, a Turčin Enes Kanter predvodio igrače s klupe Thundera s 11 poena i 12 skokova. U njihovom 33. porazu New Orleans su predvodili Anthony Davis s 23 koša i Jrue Holiday s 23 poena i šest asistencija.

Poraz nije bilo jedino loše što se dogodilo Pelicansima u noći s četvrtka na petak, jer su saznali da su do kraja sezone ostali bez startnog beka Tyrekea Evansa, kojemu je uspješno operirano desno koljeno.

U Milwaukeeju je pobjednik odlučen u posljednjih minutu i pol, u kojima su Bucksi nadigrali Wizardse sa 6-2, a Khris Middleton ubacio četiri od svojih 27 poena i svojom devetom asistencijom pronašao Grega Monroea na polaganju. Giannis Antetokounmpo je uz 17 koševa imao 13 skokova, a Jabari Parker je završio sa 17 poena i devet skokova. Strijelce Washingtona je s 19 koševa predvodio Bradley Beal, a John Wall je uz 15 poena imao 10 asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti.

Od petka su sve oči NBA zaljubljenika uprte u Toronto, gdje su se okupile najveće košarkaške zvijezde današnjice. U noći s petka na subotu program All-Star vikenda počet će utakmicom selekcija 'Svijeta' i 'SAD', sastavljenih od igrača koji su ove ili prošle godine stigli u najbolju ligu svijeta. Za selekciju 'Svijeta' nastupit će i dvojica hrvatskih reprezentativaca, Bojan Bogdanović (Brooklyn Nets) i Mario Hezonja (Orlando Magic).

Sa subote na nedjelju u Torontu su na rasporedu natjecanja u zakucavanju, šutiranju trica i spretnosti baratanja loptom, a u noći s nedjelje na ponedjeljak bit će odigrana 65. All-Star utakmica Istoka i Zapada. Istok u međusobnim dvobojima vodi 37-27.

NBA rezultati, 11.2.

Milwaukee - Washington 99-92

Oklahoma City - New Orleans 121-95

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider