Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hezonja zabio 9, a Bogdanović 7 koševa

VIDEO Warriorsi razbili i Bullse, hrvatski košarkaši doživjeli poraze

Hrvatski košarkaši Mario Hezonja, Bojan Bogdanović i Damjan Rudež nastupili su u sinoćnjim susretima NBA lige, no sva trojica su doživjela poraze. New York Knicksi su sinoć nakon produžetka sa 118-111 pobijedili Utah Jazz, a do pobjede ih je odveo Carmelo Anthony koji je zabio 30 koševa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Orlando je u svom Amway Centru izgubio od Philadelphije 87-96, a Hezonja je za domaći sastav zabio devet koševa. Na parketu je proveo 17 minuta uz šut iz igre 3-5, te 3-3 s linije slobodnih bacanja, a imao je i jedan skok, te jednu izgubljenu loptu. Najbolji igrač u redovima Magica bio je Elfrid Payton sa 21 košem i 10 asistencija. Goste su predvodili Jahlil Okafor s 20 koševa, Hollis Thompson sa 17 koševa, te Ish Smith s 13 koševa i 11 asistencija.

Bio je to već osmi poraz Orlanda u posljednjih devet susreta, dok su Sixersi upisali petu pobjedu u zadnjih 13 susreta nakon što su otvorili sezonu sa 30 poraza i jednom pobjedom.

"Igramo sve bolje i to me raduje. Odigrali smo sjajno u obrani i to je bilo presudno", kazao je trener Sixersa Brett Brown.

Domaći poraz su upisali i Brooklyn Netsi koji su u Barclays Centru izgubili od Clevelanda 78-91. Bojan Bogdanović je za 30 minuta zabio sedam koševa uz šut 3-9 iz igre, pri čemu 1-5 za tri poena. Imao je i pet skokova.

Cavse su do pobjede predvodili Kevin Love sa 17 koševa i 18 skokova, te LeBron James sa 17 koševa i pet asistencija.

"Ovom pobjedom smo barem malo ublažili rane nakon teškog poraza od Golden Statea u ponedjeljak (98-132). Morali smo dobiti ovu utakmicu," poručio je Love. Kod Netsa su najefikasniji bili Brook Lopez sa 16 koševa i 10 skokova, te Thaddeus Young sa 14 koševa.

Najbliže pobjedi bila je Minnesota koja je u Dallasu u posljednjoj četvrtini imala 10 koševa prednosti protiv Mavericksa, ali je na koncu izgubila poslije prodfužetka 94-106. Damjan Rudež je igrao devet minuta za goste, no nije se upisao među strijelce. Imao je tri pokušaja za tricu i tri promašaja.

Dallas, koji je nastupio bez Dirka Nowitzkog, predvodili su Chandler Parsons s 30 koševa i osam skokova, te Wesley Matthews i Devin Harris sa po 15 koševa. Kod Minnesote najefikasniji su bili Karl-Anthony Towns sa 27 koševa i 17 skokova, te Andrew Wiggins sa 23 koša.

New York Knicksi su sinoć nakon produžetka sa 118-111 pobijedili Utah Jazz, a do pobjede ih je odveo Carmelo Anthony koji je zabio 30 koševa. Najbolji strijelac Knicksa upisao je i devet asistencija te sedam skokova, a pomogao mu je i Robin Lopez koji je dodao 22 koša i 12 skokova. New York je u drugom poluvremenu zaostajao 12 koševa, a napočetku zadnje četvrtine osam. Derrick Williams je ubacio 18 koševa, a rookie Kristaps Porzingis 16.

Najbolji strijelac Utaha bio je Rodney Hood sa 29 postignutih pogodaka, dok je Gordon Hayward utakmicu završio s 27 koševa. Jazz je gubio 99-96 nakon što je Porzingis pogodio dva slobodna bacanja 9,9 sekundi do kraja, ali je onda Latvijac napravio svoj šesti prekršaj na Haywardu koji je pucao tricu 2,4 sekunde do kraja, a napadač Utaha je pogodio sva tri slobodna i tako utakmicu odveo u produžetak.

Stephen Curry je odveo svoj Golden State Warriorse do još jedne pobjede s 25 koševa, 11 asistencija i sedam skokova. Warriorsi su sinoć sa 125-94 bili bolji od Chicago Bullsa. Klay Thompson je dodao 20 koševa za Warriorse koji su stvorili veliku prednost u prvom poluvremenu i nakon toga nisu ni jednom bili ugroženi. Kod Chicaga najučinkovitiji je bio Derrick Rose koji je zabio 29 koševa, a Jimmy Butler je ubacio 23.

Detroit Pistonsi su sinoć pobijedili Houston Rocketse sa 123-114, iako je Andre Drummond uspio promašiti 23 slobodna bacanja. Kentavious Caldwell-Pope i Marcus Morris je svaki zabio po 22 koša. Drummond je postavio rekord kluba sa 36 pokušaja za slobodna bacanja nakon što je na njemu napravljen 21 prekršaj. Promašio je 23 puta, a prijašnji rekord u broju promašenih slobodnih bacanja postavio je Wilt Chamberlain koji je 1. prosinca 1967. 22 puta bio neuspješan s linije slobodnih. Drummond je s 36 pokušaja s linije slobodnih na trećem mjestu u povijesti NBA, iza Dwighta Howarda koji je u dva navrata 39 puta pucao slobodna bacanja. Drummond je utakmicu završio sa 17 koševa i 11 skokova.

James Harden je upisao svoj prvi triple-double ove sezone i sedmi u karijeri zabivši 33 koša, uz rekordnih za svoju karijeru 17 skokova i 14 asistencija u porazu Houstona.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider